New York in de ban van de ‘Cheeseball-man’: honderden mensen verzamelen voor bizarre stunt

Wie is Cheeseball-man? Die vraag brandt op de lippen van talloze New Yorkers nadat de gemaskerde man zaterdag een volledige pot cheeseballs opat en daarmee honderden toeschouwers lokte naar Union Square. “Dit is de held die we nodig hebben”, aldus zijn fans nadat hij de laatste kaassnack in zijn mond propte voor het juichende publiek.

pjv
Bron: New York Post, Ark Media

Cheeseball-man (22) wou zijn actie niet onopgemerkt voorbij laten gaan en had New York City vol gehangen met affiches waarop hij zijn bizarre stunt aankondigde. “Ik heb besloten om dit te doen omdat ik vind dat New York dit nodig heeft”, liet de anonieme twintiger weten aan The New York Post. “Cheeseballs zijn grappig en een hele pot opeten is moeilijk, maar niet onmogelijk.”

En dat bewees hij zaterdag dus voor zijn uitzinnig publiek. “Ik ben allergisch voor gluten”, waarschuwde hij nog - hoewel cheeseballs geen gluten bevatten - voor hij de grote bokaal opendraaide, er enkele op de grond liet vallen en de balletjes toen in zijn mond begon te proppen, terwijl de toeschouwers “eet die ballen op” scandeerden.

Grotere pot

“Op een bepaald moment dacht ik dat ik ging overgeven”, zegt Cheeseball-man nog in de Amerikaanse media. “Maar iedereen bleef schreeuwen dat ik ze binnen moest houden, dus deed ik dat.” Na een halfuurtje verorberde hij het laatste balletje en gingen de toeschouwers zo hard uit hun dak dat het geschreeuw twee straten verder nog te horen was.

(Lees verder onder het bericht op Instagram)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De gemaskerde Cheeseball-man is na zijn stunt enorm populair op sociale media. Video’s van zaterdag zijn al talloze keren bekeken, gedeeld en becommentarieerd. “En men zegt dat New Yorkers geen cultuur hebben”, klinkt het onder meer. “Hij is de held geworden die we nodig hebben, het zou me niet verbazen als hij binnenkort een standbeeld krijgt.”

Cheeseball-man wil volgend jaar nog een grote pot opeten en hij vermoedt dat hij zo populair is geworden omdat “iedereen achter dit masker wil zitten”. Maar hij wil naar eigen zeggen meer zijn dan alleen een culinaire strijder. Cheeseball-man wil zijn stadsgenoten ook helpen en een goed voorbeeld zijn voor alle New Yorkers: “Ik maak de straten schoon en raap ook zwerfvuil en zo op.” Zoals het een echte held betaamt, dus.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer