De Kempense socialisten verzamelen ieder jaar op 1 mei in een andere stad of gemeente waar ze van oudsher een grote aanhang hebben, dit jaar is dat in Herentals.© Hans Otten

Socialisten vieren 1 Mei samen in Keizerstede

Herentals -

Socialisten beschouwen de Dag van de Arbeid of 1 mei traditioneel als hun hoogdag. Het is al een even vaste gewoonte dat de rode Kempenaars dat samen doen, afwisselend in de plaatsen waar ze van oudsher een grote aanhang hebben.

Dit jaar is het opnieuw de beurt aan Herentals. Ze blazen vanaf 8 uur verzamelen in zaal ’t Hof, waar ze voor de gevulde dag aansterken met een ontbijt, waarvoor vooraf moest worden ingeschreven. Jan Bertels (Herentals) en Hannes Anaf (Turnhout) spreken net als woordvoerders van mutualiteit Solidaris en vakbond ABVV om 10.15 uur de Kempense achterban toe. Aansluitend rond 11 uur vertrekt vanop de Grote Markt de klassieke rode stoet door het centrum.

Die optocht arriveert op tijd terug op het plein voor het namiddagprogramma, dat ook het brede publiek kan aanspreken. Want om 12 uur zorgt de Flashbackband voor muzikale nostalgie, Mathias Vergels (ook bekend van zijn Thuis-verleden als Louis) En Het Goede Voorbeeld bestijgen om 14.45 uur het podium, waar Pat Krimson vanaf 16 uur de feestelijkheden op deze Dag van de Arbeid afsluit met een DJ-set. Dit festival is volledig gratis, iedereen is welkom. (ho)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Herentals