woensdag 24 januari 2018 - Diepenbeek
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

In korte tijd zijn er in het centrum van Diepenbeek heel wat zaken bijgekomen, zoals eethuis Kaya. Serge Minten

Handelscentrum verschuift naar Markt, verkeersas loopt leeg

Diepenbeek

Het is een opvallend gegeven in Diepenbeek: terwijl de Wijkstraat, de Dorpsstraat en de Kapelstraat het almaar moeilijker krijgen om zich als handelsstraten te profileren, openen op het Marktplein, op de Varkensmarkt en in de Kloosterstraat geregeld nieuwe winkels of horecazaken. Op die plekken lijkt Diepenbeek flink te herleven, maar elders valt het allemaal een beetje stil.

“Gelukkig openen er meer winkels dan dat er sluiten”, zegt schepen van Lokale Economie Peter Prevot (Open Vld). “Maar de conclusie die u trekt, klopt. Nochtans voeren wij absoluut geen sturende rol. Maar het gegeven is er gewoon dat in de straten of op pleinen waar de mensen meer op hun gemak zijn en waar ze vlot parkeerplaats vinden, de handel opleeft. Kijk maar naar de nieuwe eethuisjes en de koffiebar die er op de Markt bijkomen. Te snel victorie kraaien is zeker niet op zijn plaats, maar een gezond optimisme wel. Wij proberen onze troeven uit te spelen: een vlotte bereikbaarheid in de driehoek Genk-Bilzen-Hasselt, het parkeerbeleid met twee uur gratis parkeren en de kleinschaligheid van ons centrum. We proberen handelaars ook te helpen met onze nieuwe ambtenaar lokale economie. Van daaruit willen wij vooral de linken versterken tussen lokale economie, toerisme en milieu. Daar liggen nog heel wat mogelijkheden voor het rapen in Diepenbeek.”

Spartacus

“Voor de straten waar het vandaag wat moeilijker loopt, hadden we het graag anders gezien. De plannen liggen klaar, maar ze zijn erg afhankelijk van de komst van Spartacus en de uitvoering van enkele bouwprojecten nabij het centrum. Zo hadden we graag trekkers als Colruyt, Kruidvat, Action en Delhaize naar Diepenbeek gehaald. Die willen ook allemaal graag komen, maar door de vernietiging van verschillende ruimtelijke uitvoeringsplannen krijgt de bevolking niet de kans om in de eigen gemeente dergelijke inkopen te doen.” (dj)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws