© Boumediene Belbachir

Politie Carma roept op om geen halskettingen te dragen op Extrema: “Verschillende diefstallen”

De politie van de zone Carma, die ook instaat voor de veiligheid tijdens Extrema Outdoor, kreeg verschillende meldingen binnen van gauwdiefstallen. Omdat daarbij ook halskettingen worden afgerukt, wordt opgeroepen om die niet meer te dragen.

Chris Nelis

Het fenomeen dook al eerder op. Festivalgangers wier halskettingen worden afgerukt door een dief die gaat lopen om op te gaan in de massa. De politie van de zone Carma had het toezicht al verhoogd en extra rechercheurs ingezet op de festivalweide om druggebruikers, dealers, zakkenrollers en gauwdieven sneller te kunnen detecteren en op te pakken. Zo werden al twee zakkenrollers en drie dealers bestuurlijk aangehouden.

Nog waren er zaterdag in de vooravond in een minnelijke schikking 80 boetes uitgeschreven voor drugsbezit. Inmiddels laten ook de gauwdieven zich weer gelden. Daarom dat de politie oproept om geen (dure) halskettingen meer te dragen. “Wat je niet draagt kan je niet kwijtraken”, zo staat in het bericht dat via sociale media verspreid werd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer