© W&F

Feestelijk opening van vernieuwde bibliotheek Driehoek

Caroline Bastians, schepen van cultuur en Koen Palinckx, districtsburgemeester, heropenen zaterdag de vernieuwde bibliotheek Driehoek in de Driehoekstraat 43 in Ekeren. De bibliotheek is op het gelijkvloers helemaal opnieuw ingericht. In de vernieuwde bib verschuift het accent van louter materialen uitlenen naar beleving. Ook de muziek- en de jeugdwerking nemen een prominente plaats in.

Marc Wouters

De bib was vorig jaar drie maanden gesloten voor een grootscheepse renovatie. Sinds november vorig jaar konden bewoners er al opnieuw terecht maar nu is er een groot openingsfeest. In 2018 viert de bib van Ekeren ook haar 50ste verjaardag: twee redenen om te feesten dus.

“Na De Vertellerij in Berchem, Elsschot op Linkeroever, bibliotheek Arena in Deurne, Kielpark op het Kiel en bibliotheek De Poort in Berchem, heeft nu ook de Ekerse districtsbibliotheek een opknapbeurt gekregen. Bibliotheken zijn vandaag plekken geworden waar mensen niet alleen boeken ontlenen, maar ook muziek beluisteren, elkaar ontmoeten”, zegt de schepen. “We investeren dan ook om van elke Antwerpse bibliotheek een bibliotheek van de toekomst te maken.”

Het feest start om 10.30u met enkele toespraken. Aansluitend stelt Maud Vanhauwaert haar nieuwe stadsgedicht ‘Lezer’ voor en tonen studenten van de Karel de Grote Hogeschool een filmpje over bib Driehoek. Het verdere feestprogramma vindt u op de website van Ekeren.

http://www.ekeren.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER