© Victoriano Moreno

Antwerpse stadsdiensten op pad met 21 strooiwagens: “Maar eigen stoep veilig houden blijft verplicht”

Ook bij deze lichte sneeuwval moet geruimd en gestrooid worden. En is elke bewoner verplicht om voor zijn eigen deur te vegen. De stad Antwerpen laat weten dat ze zaterdagvoormiddag met 21 strooiwagens op pad was.

ph

De stadsdiensten waren volop in de weer om de wegen en fietspaden veilig te houden: “Vanaf de eerste sneeuw deze ochtend reden de strooidiensten uit met code rood algemeen, waardoor sindsdien 12 voertuigen voor de rijwegen en 9 voor de fietspaden continu zout en pekel aan het strooien zijn.”

Bewoners

“Maar naast de inspanningen van de stad en de andere diensten, is elke bewoner verplicht om de stoep voor de deur proper en veilig te houden. Hierdoor zorgen ze ervoor dat buren en voorbijgangers zonder vallen op hun bestemming geraken. 75-plussers en personen met een handicap die zelf geen sneeuw kunnen ruimen, vragen best hulp aan buren, familie of vrienden.”

De stad vraagt ook om gevaarlijke situaties meteen aan de politie te melden via de Blauwe Lijn (0800 123 12). De politie bepaalt dan of er bijkomend gestrooid moet worden. Meer info over het strooiplan van de stad Antwerpen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER