© Jef Wijckmans

Inschrijvingen Sint-Ritacollege afgerond: 17 leerlingen moeten op wachtlijst

Zaterdagochtend daagden 217 ouders van kandidaat-leerlingen op aan de schoolpoort van de Sint Ritacollege aan de Pierstraat in Kontich. Die school is erg populair, en het kamperen voor de inschrijvingsdag is er al enkele jaren ingeburgerd. De voorbije week hebben ouders dat wel omzeild door een whatsapp-systeem en een permanentie van twee ouders in de nabij gelegen parochiezaal.

Jef Wijckmans

Er waren 330 beschikbare plaatsen voor het eerste jaar van het middelbaar, en 130 waren al ingenomen door voorinschrijvingen. Omgerekend moeten 17 'aanschuivers' dus op de wachtlijst. "Die moeten niet wanhopen", aldus de directie. Want wellicht zullen niet alle 217 genoteerde namen begin september zich ook effectief aanmelden. Sommigen verkiezen later alsnog naar een andere school te gaan.

Opvallend was dat de ouders een nieuw 'wachtsysteem' hadden opgezet, zodat er niet overnacht hoefde te worden. Dat ging met een aanmeldingsprocedure en sociale media. “Via sociale media maakten we ons systeem in 32 scholen in de wijde regio bekend”, zegt Sophie Bakelmans. “We stelden een team samen waarbij sinds woensdag 24 uur op 24 twee vrijwilligers in het naastliggende parochiezaaltje aanwezig waren. Tweemaal per dag moest iemand van de kandidaat-leerlingen zich aanmelden en zo behielden we zicht op de lijst kandidaten. Via een door ons aangemaakte WhatsApp-groep kon men verder alles volgen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER