© Instagram

Lowie (6) die vocht tegen hersentumor overleden op Moederdag: “Mijn lief ventje, we houden zielsveel van je”

In Zoersel is zondag, op Moederdag, Lowie Van Damme overleden. Het jongetje van zes vocht sinds januari 2023 tegen een agressieve hersentumor.

kma

In november kregen zijn ouders na maandenlange loodzware therapie te horen dat hij uitbehandeld was. Ze deden nog uitstappen naar pretparken met zijn superhelden, maar de laatste weken ging de kleuter sterk achteruit. Ruim 22.000 volgers leefden mee via de instagramblog die zijn mama Ellen bijhield.

Op aangrijpende wijze beschreef ze daarin hoe zij dit alles als gezin ervaarden. Zoersel hing vol aapjes om Lowie te steunen, omdat Appie aap zijn lievelingsknuffel was. Zijn mama maakte nu zelf bekend dat Lowieke Moederdag koos om te vertrekken. “Met diepste pijn in het hart vertel ik jullie dat Lowieke gisteren op een prachtige zonnige dag heeft kunnen loslaten”, schrijft ze. “Je koos Moederkesdag, om de vrijheid te nemen die je zo hard hebt verdiend. Mijn lief ventje, wij houden zielsveel van je.” Lowieke was een leerling van de school Beuk en Noot.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer