Beelden tonen hoe agressieveling zich verzet bij arrestatie: “Schande dat mensen liever filmen”

Twee agenten die een dief probeerden te arresteren in Anderlecht, hadden de grootste moeite om de man te overmeesteren. Ondanks hun hulpkreten wandelden andere mensen het tafereel voorbij, terwijl een omstaander alles filmde.

cvh, wver

De feiten speelden zich het voorbije weekend af in de Heyvaertstraat in Anderlecht. Een agent wilde de man zonder geldige verblijfsvergunning boeien na een fouille, omdat hij een step wilde stelen. Al snel verzette de verdachte zich tegen zijn arrestatie en werd hij agressief. Hij werkte een van de agenten tegen de grond en probeerde naar zijn dienstwapen te grijpen. Ondertussen hoor je de andere agent via de radio om bijstand vragen.

“Het is een schande dat mensen liever filmen dan een politieagent te hulp te schieten”, zegt Sarah Frederickx van de politiezone Zuid. “Politiemensen hebben op de lange duur gewoon echt bang om dwang te gebruiken, want ze worden toch gefilmd. Stel dat de agente haar wapenstok had genomen, dan stond dat ook op beeld en zou er gesproken worden over ‘overdreven politiegeweld’.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer