Duitse warenhuisketen Galeria sluit zestien vestigingen

Nieuws
De grote Duitse warenhuisketen Galeria Karstadt Kaufhof sluit zestien van zijn 92 vestigingen. Daarnaast worden 1400 van de 12.800 werknemers ontslagen, heeft het concern dit weekend bekendgemaakt.
anp
zondag 28 april 2024 om 09:05
Afbeelding
beeld anp

Het gaat om de grootste warenhuisketen van Duitsland. Het bedrijf kampt al langer met financiële moeilijkheden. In januari zag de keten zich gedwongen om voor de derde keer in slechts enkele jaren bescherming tegen schuldeisers aan te vragen.

Galeria Karstadt Kaufhof ontstond een aantal jaar terug toen de twee warenhuisketens Galeria Kaufhof en Karstadt eigendom werden van het Oostenrijkse Signa. Maar vervolgens raakte die vastgoedpartij in financiële problemen, onder meer door het oplopen van de rentes.

Concurrentie

De warenhuizen kampen daarbij met felle concurrentie van webwinkels en hebben volgens kenners een enigszins verouderde uitstraling. Met de Duitse economie gaat het de laatste tijd sowieso niet zo goed. Vorig jaar kondigde de keten al aan tientallen winkels te sluiten.

Inmiddels lijkt de toekomst van Galeria veiliggesteld. Begin april werd bekend dat een consortium van de Amerikaanse en Duitse investeerders NRDC Equity Partners en BB Kapital de keten wil overnemen.

Het reddingsplan moet nog wel worden goedgekeurd door de schuldeisers. ‘We zullen er alles aan doen om ons bedrijf naar een voorspoedige toekomst te leiden’, verklaart de Belgische topman Olivier Van den Bossche van de warenhuisketen in een persbericht.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Litouwse president claimt overwinning in eerste verkiezingsronde

De Litouwse president Gitanas Nauséda heeft de overwinning geclaimd in de eerste ronde van de presidentsverkiezingen van het Baltische land. Uit de eerste resultaten blijkt dat hij ver voor ligt op zijn naaste rivaal.

Afbeelding

25 hardlopers in Leiden naar ziekenhuis, situatie was 'handelbaar'

Bij het LUMC en het Alrijne Ziekenhuis zijn zondag zeker 25 deelnemers aan de Leiden Marathon op de spoedeisende hulp terechtgekomen met hitteklachten.

Afbeelding

Poetin wil Russische defensieminister Sjojgoe vervangen

De Russische president Vladimir Poetin heeft voorgesteld minister van Defensie Sergej Sjojgoe te vervangen. Dat meldt het Russische staatspersbureau TASS op basis van de Federatieraad, waar Poetins voorstellen voor de samenstelling van een nieuwe Russische regering werden ontva..

Afbeelding

Zweedse krant: camera beschadigd bij incident met Klein

Bij het incident tussen Joost Klein en een cameravrouw tijdens de halve finale van het Eurovisie Songfestival zou de camera van de vrouw flink beschadigd zijn. Dat meldt de Zweedse krant Aftonbladet.

Afbeelding

Salaris Palestijnse ambtenaren onder druk door Israëlische fiscus

De salarissen van Palestijnse ambtenaren staan onder druk doordat het Israëlische ministerie van Financiën doorgaat met het inhouden van belastinginkomsten, meldt de Palestijnse Autoriteit. Daardoor zou slechts een deel van hun salarissen kunnen worden uitbetaald.

Afbeelding

Twee verdachten gepakt voor schieten in metro Hoek van Holland

De twee verdachten die werden gezocht omdat ze in een metro in Hoek van Holland zouden hebben geschoten, zijn in de omgeving van het schietincident aangehouden. Dat meldt de politie zo'n anderhalf uur nadat het incident plaatsvond.