Voorzitter van de kinderraad Aminata Camara en kinderburgemeester Fonne Maerevoet huldigen een van de vuilbakdoelen aan de Sint-Lutgardisschool in.© gemeente Schelle

Kinderraad Schelle gaat met ‘vuilbakdoelen’ strijd aan tegen zwerfvuil

Schelle -

Aan de poorten van de drie basisscholen in Schelle zijn bijzondere vuilnisbakken geïnstalleerd. De ‘vuilbakdoelen’ zijn een idee van de kinderraad en moeten mensen aansporen afval op de juiste plaats te deponeren.

In het najaar van 2023 kwam de kinderraad een eerste keer bij elkaar en uit de brainstorming kwam duidelijk naar voren dat voor vele kinderen zwerfvuil een doorn in het oog is, in het bijzonder aan de schoolpoorten. Tijdens enkele sessies om na te denken over hoe dit aan te pakken, kwamen de ‘vuilbakdoelen’ uit de bus. De ludieke vuilbakken moeten het aantrekkelijker maken om afval effectief in de vuilnisbak te doen belanden. De technische dienst van de gemeente zorgde voor de creatieve uitvoering van het idee.

Het ludieke ontwerp van de vuilbakdoelen moet mensen aansporen hun afval in de vuilnisbakken te deponeren.© gemeente Schelle

De vuilnisbakken zijn nu geplaatst aan GBS De Klim aan de Provinciale Steenweg en de twee vestigingen van de Sint-Lutgardisschool in de Rupelstraat en Heidestraat. Kinderburgemeester Fonne Maerevoet en voorzitter van de kinderraad Aminata Camara gaven een korte toelichting en maakten alles officieel door het logo van de kinderraad op de vuilnisbakken aan te brengen. In het bijzijn van de voltallige kinderraad, schepen van Onderwijs Vera Goris (CD&V) en schepen van Jeugd Pieter Smits (CD&V).

(bar)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners