Vierde verdachte opgepakt na schietpartij waarbij twee agenten gewond raakten

In het kader van het onderzoek naar de schietpartij van 14 oktober in Tiège, dat deel uitmaakt van Jalhay, waarbij schoten in de richting van de politie werden afgevuurd, is in Kroatië een vierde verdachte, een zekere Nicolas G., opgepakt

Het nieuws wordt bevestigd door de procureur van de afdeling Verviers, Gilles de Villers Grand Champs.

“Ik ben er deze maandag van op de hoogte gebracht dat de man, tegen wie een internationaal arrestatiebevel was uitgeschreven, in het buitenland is gearresteerd”, aldus de procureur. Het onderzoek moet uitmaken of er ja dan nee nog andere verdachten op de vlucht zijn.

Volgens de Franstalige zender is Nicolas G. een bekende van het gerecht. Hij werd reeds veroordeeld voor de aanval op een busje in Sint-Niklaas in 2002. Zijn naam is ook al herhaaldelijk in verband gebracht met de beruchte “bende-Habran”.

In de nacht van 13 op 14 oktober wou de politie van de zone Vesdre een voertuig controleren. De bestuurder vluchtte weg in de richting van Spa, terwijl de agenten vanuit de wagen werden beschoten. Op de autoweg E42 kwam het tot een achtervolgingsrace, waarbij de auto in Tiège de afrit van de autostrade nam. Daar kwam de gealerteerde politie van de zone Fagnes in actie. De vluchtauto werd klemgereden, maakte rechtsomkeer en reed opnieuw de autostrade op - tegen de richting. In de hoek gedreven, verlieten de inzittenden hun vluchtauto. Zij wisten te ontsnappen.

Bij de achtervolging liepen twee agenten verwondingen op. Een van de inzittenden raakte ook gewond.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen