© Jan Brys

Brok nostalgie krijgt nieuw leven in Brasschaat: bekend Badhuisje opnieuw geopend

De broers Tom (21) en Sam (19) Peeters openden het voorbije weekend het Badhuisje op de vijver in het park. Het duo opende in juni van vorig jaar al het aanpalende Boothuisje.

Jan Brys

Tom en Sam namen het Badhuisje onder handen en maakten er een gezellige ruimte van op het water. “We openden eerst het Boothuisje, omdat daar het minste werk aan was. Binnen hebben we alle toestellen vervangen en buiten plaatsten we een terras voor 120 mensen. De speeltuigen, die helemaal versleten waren, haalden we weg en we hebben er nu nieuwe besteld. Tegen de zomer moeten die er staan, netjes verspreid over het gras. Er komt ook een speeltuig voor mensen met een beperking en we leggen daarvoor een verhard pad aan. We hebben een goede zomer achter de rug, we waren zeker tevreden met de opkomst”, zeggen Tom en Sam.

Nostalgie

Het duo was dan ook gemotiveerd om ook het Badhuisje aan te pakken. Zo werd het interieur helemaal vernieuwd. “Maar we hebben enkele originele delen bewaard. Voor veel mensen is het hier een brok nostalgie. Vroeger werd er vanuit het Badhuisje door de waaghalzen weleens in het water gedoken. Wij kwam hier als kind ook spelen. Het was de bedoeling om meer ruimte te creëren. We hebben trouwens al heel wat aanvragen voor verjaardagsfeestjes binnengekregen. Aan het Badhuisje hebben we een overdekt en verwarmd terras. En in de zomer kunnen de kinderen dan op de speeltuigen terecht”, gaan Tom en Sam verder.

Het duo werkt met jobstudenten en zelf studeren Tom en Sam ook nog. Tom studeert weldra af en hij denkt erover om zich dan volledig op de horecazaken te concentreren. “We zullen goed moeten plannen”, luidt het.

Vorig jaar werd er hier en daar kritiek geuit op het doelpubliek van het Boothuisje. “We begrepen dat echt niet. Sommige mensen dachten dat we hier tot ’s nachts feestjes zouden geven. Dat is echt niet waar. Iedereen is welkom, jong en oud. We krijgen zeer veel gezinnen met kinderen over de vloer”, stelt Sam.

Nog dit jaar wordt er een pad aangelegd van de parking van de parking van Sportoase naar het Badhuisje. “Op die manier vermijden we dat leveranciers door het park moeten rijden om tot bij ons te komen”, voegt Tom er nog aan toe.

© Jan Brys

© Jan Brys

© Jan Brys