© BELGAIMAGE

1 jaar geëist voor Genkenaar met harddrugs op achterbank: “Waaide naar binnen toen ik het door ruit wilde gooien”

Een 26-jarige man uit Genk riskeert een opsluiting van een jaar en een geldboete van 8.000 euro omdat hij rondreed met verschillende soorten drugs waaronder cocaïne, MDMA, xtc en ketamine. Zijn 22-jarige passagier, die tijdens de politiecontrole op de vlucht sloeg, moet vrezen voor een opsluiting van zes maanden en een geldboete van 8.000 euro.

shde

Nadat de mannen een avondje hadden gefeest op Genk On Stage, werden ze met hun wagen op 23 juni 2018 door een politiecombi tegengehouden voor een controle. De 26-jarige bestuurder schoot in paniek en duwde het gaspedaal in. Tijdens zijn vlucht probeerde hij de drugs die hij in de auto had liggen, uit het raam te gooien. “Dat mislukte”, zei hij tegen de rechter. “De zakjes waren niet goed dicht waardoor alles terug naar binnen is gewaaid toen ik optrok met de auto. Daarom lagen die drugs op de achterbank.”

Pingpongspelletje

Toen de politiecombi de mannen toch kon tegenhouden, zette de 22-jarige passagier het op een lopen. Pas vier maanden later ging de bestuurder van de wagen over tot bekentenissen waardoor ook zijn vriend opgepakt kon worden. “Sindsdien wordt er een pingpongspelletje gespeeld”, aldus de procureur. “Ze wijzen allebei in elkaars richting. Volgens de ene is de andere de dealer en omgekeerd.” Maar bij beide beklaagden werden er wel drugs gevonden tijdens een huiszoeking. “Het was meteen bingo”, zei het openbaar ministerie. “Bij de bestuurder vonden we onder andere xtc, bij de andere zaten er restanten cocaïne in driepvrieszakjes.”

De mannen riskeren allebei een celstraf. De 26-jarige man moet vrezen voor een opsluiting van een jaar, zijn vriend riskeert zes maanden cel.

Vonnis volgt op 20 februari.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer