Opnieuw negen lijken gevonden in Mexicaanse stad

© AFP

In de Mexicaanse stad Morelos, in het noorden van het land, zijn woensdag negen lijken teruggevonden. Dat hebben de lokale autoriteiten bekendgemaakt. Een dag eerder werden ook al negen levenloze lichamen gevonden in een naburige stad.

Bron: BELGA

De deelstaat Zacatecas heeft te kampen met een opstoot van geweld nadat verschillende vermoedelijke criminelen er onlangs werden gearresteerd. In een persbericht heeft het openbaar ministerie van Zacatecas laten weten dat de negen slachtoffers die in Morelos werden gevonden allemaal mannen waren. Meer details zijn niet bekend. De lichamen waren in dekens gewikkeld.

Van de negen lichamen die dinsdag in Fresnillo werden gevonden, zijn vijf slachtoffers geïdentificeerd. Hun lichamen werden aan hun nabestaanden overgebracht. Het ging volgens de autoriteiten om het werk van een bende die rivaliseert met een andere gewapende groep, aan wiens adres de eerste bende verschillende berichten achterliet naast de levenloze lichamen.

Fresnillo en Morelos liggen op een belangrijke drugsroute. Twee van de gevaarlijkste kartels van het land, de Sinola en Jalisco Nueva Generacion, proberen allebei hun grip over het gebied te versterken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen