Direct naar artikelinhoud

Fatale brand Papendrecht lijkt aangestoken door gezinslid. ‘De buurt is in shock’

Bij een grote woningbrand in Papendrecht zijn zaterdag vier mensen overleden. Het gaat om een vader en moeder van 32 jaar en hun twee kinderen, een meisje van zes en jongen van vier. De politie heeft sterke aanwijzingen dat het om een ‘familiedrama’ gaat, waarbij de kinderen door een van de ouders zijn omgebracht.

Onderzoek bij de woning in Papendrecht.Beeld ANP

Officier van justitie René de Beukelaer liet op een persconferentie zaterdagmiddag weten dat er nog geprobeerd is de slachtoffers te reanimeren. Op de lichamen werden sporen van geweld aangetroffen, waardoor justitie ervan uitgaat dat ze niet door de brand om het leven zijn gekomen.

Hulpdiensten werden rond 11.30 uur geïnformeerd dat er sprake was van een uitslaande brand in een woning aan de Cremerstraat. De brandweer wist de hevige brand snel te blussen, moest toegang tot de woning vervolgens forceren en trof in de woning de lichamen van beide ouders en hun kinderen aan. Onder leiding van het Openbaar Ministerie is de politie een onderzoek begonnen naar de brand en het overlijden van het gezin.

De politie onderzoekt nu verschillende scenario’s, maar het meest aannemelijke is volgens De Beukelaer dat ‘iemand van binnen het gezin’ verantwoordelijk is voor het drama. Het gezin was bij de politie bekend door verschillende meldingen de laatste periode, verschillend van parkeeroverlast tot huiselijke ruzies. Het gezin zat in de hulpverlening en volgens de politie waren er verschillende ‘trajecten opgezet’ voor het gezin.

Buurtbewoners vertelden tegen het AD dat de ouders recent uit elkaar waren gegaan en dat de moeder en de twee kinderen later deze maand zouden gaan verhuizen. Burgemeester Aart-Jan Moerkerke van Papendrecht noemde het ‘een verschrikkelijke dag’. ‘De buurt is in shock.’