Het Information Commissioner's Office (ICO), de privacywaakhond van Groot-Brittannië, vraagt een bevelschrift aan om de computers en servers van onderzoeksbureau Cambridge Analytica (CA) te kunnen doorzoeken. Op de foto de CEO van Cambridge Analytica, Alexander Nix.
Volledig scherm
Het Information Commissioner's Office (ICO), de privacywaakhond van Groot-Brittannië, vraagt een bevelschrift aan om de computers en servers van onderzoeksbureau Cambridge Analytica (CA) te kunnen doorzoeken. Op de foto de CEO van Cambridge Analytica, Alexander Nix. © REUTERS

Britse datawaakhond wil bevelschrift om computers van Cambridge Analytica te doorzoeken

Het Information Commissioner's Office (ICO), de privacywaakhond van Groot-Brittannië, vraagt een bevelschrift aan om de computers en servers van onderzoeksbureau Cambridge Analytica (CA) te kunnen doorzoeken. Dat raakte deze nacht bekend.

2 reacties

  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Inderdaad, Pete. Blijkbaar was de verkiezing van Trump niet zo'n toeval en zeker niet zo'n verrassing als iedereen dacht.
  • Pete Schoonhuys

    6 jaar geleden
    Cambridge Analytica - Mercer - Breitbart - Bannon - Trump - Putin - Brexit. De connecties komen bloot te liggen...
  1. Amerikaanse journalist al een jaar in Russische gevangenis: ‘The Wall Street Journal’ stuurt duidelijk signaal
    UPDATE.
    2

    Amerikaan­se journalist al een jaar in Russische gevangenis: ‘The Wall Street Journal’ stuurt duidelijk signaal

    De Amerikaanse journalist Evan Gershkovich van ‘The Wall Street Journal' zit vandaag al een jaar onterecht vast in de Russische gevangenis. Begin deze week heeft de rechtbank in Moskou zijn voorhechtenis verlengd tot minstens eind juni. Hij zit in gevangenschap omdat hij beschuldigd wordt van spionage voor de Verenigde Staten. ‘The Wall Street Journal’ maakte vanochtend een duidelijk statement door een groot deel van hun voorpagina onbedrukt te laten.
  2. TERUGLEZEN GAZA. Israël moet snel humanitaire hulp toelaten, stelt vonnis ICJ - Palestijnse Autoriteit bereid mee te werken aan eventuele vredesconferentie in België

    TERUGLEZEN GAZA. Israël moet snel humanitai­re hulp toelaten, stelt vonnis ICJ - Palestijn­se Autoriteit bereid mee te werken aan eventuele vredescon­fe­ren­tie in België

    Israël moet er alles aan doen om humanitaire hulp zo snel mogelijk toe te laten in de Gazastrook. Dat stelt het Internationaal Gerechtshof (ICJ) donderdag. De uitspraak is het gevolg van een zaak die Zuid-Afrika had aangespannen bij het ICJ. De Palestijnse Autoriteit is bereid deel te nemen aan een voorbereidende vredesconferentie die eventueel in België zou worden georganiseerd. Dat zei de president Mahmoud Abbas donderdag tijdens een gesprek met minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR). Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.