De pop-up tijdens de zomermaanden mag, maar hoeft geen café en/of brouwerij te zijn.© Hans Otten

Pop-up moet deze zomer historische brouwerij in Geel vullen: “Handel, tentoonstellingen of iets anders cultureels”

Geel -

Het stadsbestuur wil de historische brouwerij Aerts op de centrumparking Nieuwstraat in Geel deze zomer laten vullen door creatieve ondernemers die er een pop-up willen uitbaten. Dat hoeft niet een gelijkaardige horeca-invulling te zijn als de voorgaande jaren.

Het concept van een kleine brouwerij met eigen verbruikszaal leek veelbelovend toen het Geelse Brouwhuis enkele jaren geleden de deuren opende. Maar ondanks een overname staat het vroegere brouwerijgebouw op de centrumparking intussen al geruime tijd leeg en is het weer in handen van de stad gekomen. Die denkt intussen na over een nieuwe bestemming, maar komt voor dit jaar met een nieuw voorstel op de proppen.

“We hebben beslist om het pand deze zomer open te stellen voor een pop-up”, zegt de Geelse schepen voor Patrimonium Luc Van Laer (CD&V). “Daarbij stellen we zowel het horecagedeelte als de brouwerij ter beschikking.”

Alles is mogelijk

De termijn loopt van midden mei tot eind oktober. “Maar de invulling hoeft niet opnieuw een horecazaak te zijn”, zeggen schepen van Ondernemen Tom Corstjens (N-VA) en van Cultuur Pieter Cowé (N-VA). “We willen het juist zo breed mogelijk houden. Handel, tentoonstellingen of iets anders cultureels, alles is mogelijk. De kans om een langetermijninvulling te organiseren, willen we dit najaar nog geven. Daarvoor moeten we een uitgebreidere procedure op poten zetten, met een goedkeuring door de gemeenteraad.”

De ingediende voorstellen worden beoordeeld op het concept zelf, de creativiteit, de toegankelijkheid, de rendabiliteit en het financieel plan en de ervaring. Kandidaten kunnen hun voorstel tot en met 30 april indienen. Geïnteresseerden die Brouwerij Aerts eerst willen bekijken voor ze een voorstel doen, kunnen langskomen op drie bezichtigingsmomenten: vrijdag 5 april van 9 tot 11 uur, maandag 8 april van 13 tot 15 uur en dinsdag 9 april van 17 tot 19 uur. (ho)

www.geel.be/brouwerij-aerts
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners