© Stijn Van de Sande

Stad erkent Raf Van Hulle als Klimaatheld

Raf Van Hulle uit Mechelen fietste afgelopen zomer met een zonnefiets van Frankrijk naar China tijdens de Suntrip. Hij won de wedstrijd ook en kreeg daarom vrijdagavond de erkenning als ‘Mechelse Klimaatheld’.

Stijn Van de Sande

De Mechelse architect Raf Van Hulle stond in juni al voor de tweede keer aan de start van de Suntrip. Bij deze wedstrijd is het de bedoeling om zo snel mogelijk met een zelfgebouwde zonnefiets van Frankrijk naar China te rijden. De start werd dit jaar gegeven in Lyon, de aankomst lag in Canton. Net als in 2013 was Van Hulle ook dit jaar de beste.

Die overwinning levert hem nu een bijkomende prijs op. Van ­Hulle werd vrijdagavond namelijk gehuldigd als ‘Duurzame Held’ voor Mechelen. “Mechelen mag van de Verenigde Naties zeventien ambassadeurs voor het halen van de klimaatdoelstellingen aanstellen”, weet schepen van Duurzaamheid Marina De Bie (Groen). “Negen verenigingen die zich inzetten voor het klimaat kregen al zo’n erkenning en Raf Van Hulle is na zijn prachtige prestatie een verdiende tiende ‘Duurzame Held’.”

Van Hulle zelf lag niet echt wakker van de erkenning, maar is er wel tevreden mee. “Het is niet iets waar ik echt mee bezig was, maar dat de stad aan mij denkt als klimaatambassadeur, daar ben ik best wel trots op.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER