Een speurhond probeert een spoor op te pikken van Arian (rechts), die sinds maandagavond vermist is.© RR

Geen luidsprekers met kinderliedjes en vuurwerk meer: zoektocht naar Arian (6) moet plots “muisstil” verlopen

Hamburg -

Weg met het vuurwerk en de luidsprekers met kinderliedjes: de Duitse politie past haar tactiek aan om de 6-jarige Arian terug te vinden. De jongen met autisme is sinds maandagavond vermist.

Tom de Leur

Grote luidsprekers die kinderliedjes lieten knallen. Batman-achtige schijnwerpers om lichtstralen de lucht in te sturen, honderden meters hoog. Ballonnen in alle vormen en kleuren, zakjes snoep en flesjes limonade, opgehangen aan palen. En ook nog eens vuurwerk, op de koop toe. De zoektocht naar de sinds maandag verdwenen Arian was er eentje met toeters en bellen. De 6-jarige jongen die maandagavond rond 19.15 uur verdween aan zijn ouderlijk huis in het Duitse Ohfeldring bij Hamburg, heeft autisme. Hij zou zelf niet spreken en niet reageren wanneer hij aangesproken wordt. De kinderliedjes, de ballonnen, het snoep en het vuurwerk kwamen er op vraag van de ouders van Arian. “De jongen zou op een van die dingen positief kunnen reageren”, zei een woordvoerder van de politie.

Licht en ballonnen moesten Arian lokken, maar dat is mislukt. Met het vuurwerk en de kinderliedjes wordt alvast gestopt.© Jörn Hüneke/dpa

Vrijdagavond werd besloten het geweer van schouder te veranderen. Toeters en bellen maken plaats voor een ‘stille strategie’. Dat gebeurt in overleg met een expert in autisme. De speurders zetten de teller opnieuw op nul en doorzoeken de uitgekamde zones opnieuw. Het leger zet 250 soldaten in om zaterdagnacht in kleine groepjes te zoeken. Ze doen met nachtkijkers en warmtecamera’s en doen dat in ‘stealth modus’, waarbij ze zo weinig mogelijk lawaai proberen te maken. Het leger had ook al een Tornado vliegtuig ingezet dat warmte kon detecteren. Er werden ook drones en een helikopter ingezet.

De klokt tikt voor de speurders: de temperaturen flirten ’s nachts met het vriespunt en de vermiste jongen draagt alleen een lange trui, een joggingbroek en sokken. De ouders van Arian hebben bewoners gevraagd om mogelijke schuilplaatsen in de tuin na te kijken. De brandweer controleerde massaal schuren, garages en putdeksels. De huisvuilophaling werd vrijdagochtend geschrapt omdat speurders niet konden uitsluiten dat Arian in een afvalcontainer was gekropen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer