© Dirk Kerstens

Antwerps pareltje opent zijn deuren: “Elke twee maanden een nieuwe expo”

Pieter Peerlings en Laura Noben wonen in pakhuis ’t Glorie in de Oranjestraat. Vrijdagavond openen zij de tweede expo in het pand. “Wij vinden het tof om ons werk en dat van bevriende artiesten te kunnen tonen”, aldus Laura Noben.

Anna Jansen

© Dirk Kerstens

Eigenaar en architect Pieter Peerlings heeft het gebouw twee jaar terug indrukwekkend gerenoveerd. Het werd zelfs genomineerd voor de wedstrijd ‘’t Schoonste Gebouw’. “Het is een aangename locatie”, vertelt zijn partner Laura Noben. “Het pakhuis werd zo gerenoveerd dat we er gemakkelijk expo’s kunnen organiseren. Wij vinden het leuk om ons werk en dat van bevriende artiesten aan iedereen te kunnen tonen en samen te werken met verschillende artiesten.”

Vrijdagavond opent hun tweede expo in het pand. Deze tentoonstelling leidt bezoekers door het hele pand: van het bureau naar de keuken tot de slaapkamer. “De curator van de nieuwe expo is Frederik Schiemsky. Hij kwam naar ons met het voorstel om de expo te organiseren. We werken voor deze expo met zes artiesten. Zo zullen we onder andere het werk van de Oostenrijkse lichtkunstenaar Adalbert Gans tentoonstellen. Actrice Andrea Croonenberghs heeft bijzettafels ontworpen die tentoongesteld staan. Alles is kleurrijk, waardoor alles in deze expo ook echt goed bij elkaar past.”

Noben is zelf make-up artieste en curator. “Er zal ook een nieuw portret van mezelf getoond worden. Dit is geïnspireerd op icoon Marlène Dietrich.”

© Dirk Kerstens

Naast expo’s organiseert het koppel ook nog andere activiteiten. “Om de twee maanden veranderen wij van expo. Daarnaast houden wij bijvoorbeeld degustaties. Of er kunnen groepen langskomen voor rondleidingen. Vanaf nu kan het pand ook geboekt worden voor evenementen of fotoshoots.”

Vrijdag is de opening van de expo van 19u30 tot 23u. Aankomend weekend kunnen bezoekers er terecht van 12u30 tot 18u. Daarna kunnen geïnteresseerden de expo nog bezoeken op afspraak. Voor meer informatie: www.glorie.today