© jan boey

Uitvaartcentrum start met experimenteel project: met z’n allen familie herdenken

Uitvaartcentrum Rongé organiseerde zondag voor het eerst een herinneringsdienst voor de families van de overledenen die bij hen een uitvaart kregen. Tachtig mensen kwamen opdagen.

jb

Het gaat om een experiment dat in onze contreien voor het eerst werd gehouden. “Ik pikte het idee op in West-Vlaanderen. Daar is het al iets meer ingeburgerd”, zegt Tim Laurent van uitvaartcentrum Rongé. “We hebben iedereen die tussen juni 2016 en juni 2017 een dierbare verloor die wij ter aarde hebben besteld, een mooie brief opgestuurd waarin we onze opzet uitlegden. We kregen alleen maar positieve reacties.”

Er kwam zondag een tachtigtal mensen opdagen. Ze werden rond 10.30u ontvangen met koffie en een koffiekoek. Om 11u startte een herdenkingsdienst. “De mensen lieten ons op voorhand weten welke tekst en welke muziek ze het liefst wilden horen tijdens ‘hun’ ingetogen moment”, zegt Tim Laurent. Er was ook een livebandje aanwezig.

Tijdens de herdenkingsdienst kreeg iedereen de kans om een boodschap te schrijven aan zijn overleden familielid. Buiten stonden twee vuurkorven waar ze dat briefje konden ingooien. “Zo wordt de boodschap symbolisch naar de overledenen overgebracht”, zegt Laurent.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER