Vrouw belandt in kanaal met elektrische fiets, man springt haar achterna: koppel dood teruggevonden

De lichamen van de vermiste man (80) en zijn vrouw van 72 jaar uit Bilzen zijn woensdagmiddag teruggevonden. Het koppel sinds dinsdag vermist. De twee maakten dinsdag een fietstochtje en keerden niet huiswaarts.

PPN/mige/RD/TomPa, ToRo

De melding van de vermissing liep dinsdag rond 17 uur bij de politie binnen. De brandweer van Bilzen verleende dinsdagavond al ondersteuning aan de cel vermiste personen tijdens een eerste zoekactie naar het echtpaar. Daarbij werd de elektrische fiets van de man aangetroffen langs het kanaal in Eigenbilzen. De politie vermoedde daarop dat de vrouw in het kanaal beland is met haar elektrische fiets, waarop haar man haar achterna is gesprongen, maar een eerste zoekactie leverde niets op.

De civiele bescherming nam woensdag omstreeks 10u30 de zoektocht over. Bij de zoektocht werden twee boten te water gelaten in de omgeving tussen de brug van Eigenbilzen en Zutendaal. Ongeveer een uur na de opstart werd een boei in het water gelegd, niet veel later werd een slachtoffertent door de brandweer opgezet.

Amper 10 minuten later, omstreeks 11u40, verplaatsten de hulpdiensten zich snel richting Genk. Twee kilometer verderop begon een nieuwe zoekactie. Het was even onduidelijk of deze verband hield met het verdwenen koppel, maar rond de middag bevestigde de korpschef dat ze bij de zoekacties de levenloze lichamen van het koppel hadden teruggevonden in het water.

Ongeval

“Ik kan bevestigen dat we de twee mensen gevonden hebben op een aantal kilometer uit elkaar in het water. Beiden zijn verdronken. Het voorval deed zich gisterenavond voor tijdens een fietstocht. Over de exacte omstandigheden is er momenteel nog geen zekerheid, maar alles wijst op een ongeval”, aldus de korpschef tegen TVL.

“Toen we de melding gisterenavond binnenkregen zijn we meteen gestart met een zoekactie, maar omdat het al donker was, was het onmogelijk voor de brandweer om te gaan duiken. Vandaag zijn we gestart met de zoekactie in het water.”

“Gisteravond kwam de melding van de vermissing binnen. Niet veel later kregen we een bericht van een fiets die gevonden was naast het kanaal. Naast de fiets lagen nog enkele persoonlijke spullen van de overleden man”, verklaart de korpschef verder. “De wetsgeneesheer zal nu de nodige vaststellingen doen om uit te sluiten dat het om niets anders dan een ongeval gaat.”

© ToRo

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER