Direct naar artikelinhoud
Tennis

Sterke Jo-Wilfried Tsonga heeft weinig moeite met Steve Darcis en zet Frankrijk op 1-1 in Davis Cup

Steve Darcis.Beeld BELGA

Steve Darcis (ATP 76) heeft de tweede wedstrijd in de finale van de Davis Cup kansloos verloren. Darcis kon in het Stade Pierre Mauroy in Villeneuve d'Ascq nooit een vuist vormen tegen de Fransman Jo-Wilfried Tsonga (ATP 15) en verloor in drie sets: 6-3, 6-2 en 6-1. De wedstrijd duurde één uur en 48 minuten.

De eerste set begon gelijkopgaand, maar gaandeweg etaleerde Tsonga zijn overwicht. Uiteindelijk trok de Fransman met 6-3 aan het langste eind. Ook in set twee was de Belg niet opgewassen tegen het tennis van Tsonga. Darcis kwam er niet aan te pas en verloor met 6-2. Tsonga ging in de derde set op zijn elan door en gunde Darcis, die de moed leek op te geven, alleen enkele spelletjes voor de statistieken (6-1). Zo staat het na twee duels 1-1 tussen België en Frankrijk.

Sterke Goffin

Eerder op de dag zette een ijzersterke David Goffin (ATP 7) België op 1-0 na een vlotte zege tegen Lucas Pouille (ATP 18). Na twee uur tennis gaf het scorebord drie sets (7-5, 6-3 en 6-1) in het voordeel van de Luikenaar aan.

In een zeer evenwichtige eerste set was het lange tijd wachten op het eerste breakpunt. In het elfde game dwong Goffin het eerste breakpunt van de set af en hij benutte het meteen. De Luikenaar trok vervolgens op de eigen opslag door naar 7-5 setwinst.

Sterke Goffin
Beeld AFP

In de tweede set wachtte onze landgenoot minder lang met door de opslag van Pouille gaan. In het eerste game was het al meteen van dat. Goffin hield zijn break nadien vast tot het negende spelletje, waarin hij nogmaals door de service van de Fransman ging en de set binnenhaalde met 6-3.

Goffin bleef ook in de derde set ijzersterk spelen. Pouille moest in het tweede game alweer zijn eerste opslagspelletje prijsgeven. Onze landgenoot kwam nadien niet meer in de problemen, brak in het zesde game nog eens door de opslag van de Fransman en serveerde de wedstrijd uit bij 6-1. Goffin moest de hele wedstrijd niet één keer zijn opslag inleveren. Hij moest zelfs geen enkel breakpunt toestaan.

Sterke Goffin
Beeld Photo News

Zaterdag volgt in Villeneuve d'Ascq het dubbelspel, zondag de laatste twee enkelpartijen. Voor de Belgen is het de derde finale, de tweede in drie jaar tijd. Frankrijk won de Davis Cup al tien maal, een laatste keer in 2001. Het verloor de finale de laatste keer in 2014. 

Sterke Goffin
Beeld AFP