Youtube verbiedt video’s van gevaarlijke stunts

© YouTube

Youtube gaat het verbod uitbreiden op gevaarlijke en schadelijke filmpjes. Deze beslissing komt nadat verschillende challenges (uitdagingen) waren geëeindigd met mensen die gewond raakten of stierven. Volgens de site hebben zulke filmpjes ‘geen plek op Youtube’.

es

Ook pranks (grappen) die op zich veilig zijn maar slachtoffers doen geloven dat ze in serieus gevaar zijn, worden verboden. Als voorbeeld geeft Youtube filmpjes van mensen die hun vrienden voor de grap doen geloven dat ze thuis overvallen worden.

Het deelplatform wil ook geen pranks hebben die kinderen zouden kunnen traumatiseren, zoals kinderen wijsmaken dat hun ouders gestorven zijn. YoutTube werkt samen met kinderpsychologen om te beslissen wat een traumatische ervaring inhoudt.

Bestialiteit

Maar Youtube faalt om zijn huidige regels af te dwingen. Volgens Buzzfeed zijn er nog steeds makkelijk video’s te vinden over bestialiteit, terwijl het deelplatform vorig jaar had beloofd die van de site te verwijderen.

Vorig jaar was er in de Verenigde Staten een stijging in het aantal spoedgevallen door de ‘tide pode challenge’. Door de hype aten tieners een waspod, een in wateroplosbare folie verpakte dosis wasmiddel. Youtube besloot toen om actie te ondernemen tegen de hype door filmpjes te verwijderen.