© TV Limburg

Wouter Vrancken: “Niet alles in de vuilnisbak kieperen na één slechte prestatie”

Genk -

Minder dan vier dagen na de 4-0-pandoering in Brugge is Wouter Vrancken zondag met zijn spelersgroep uit op revanche. Niet op Club, wel op zichzelf. “Uit alle gesprekken bleek donderdag dat iedereen inziet dat onze prestatie woensdag ondermaats was.”

De Genkse coach hield een goed gevoel aan de gesprekken, die hij vooral één op één voerde. “Omdat je dan minder eenrichtingsverkeer krijgt dan in een groepsgesprek. Ik voelde heel veel engagement bij de spelers, een groot besef ook dat we letterlijk achter de feiten hebben aangelopen. We wonnen geen duels, waren niet precies aan de bal en maakten te weinig runs. Uiteindelijk vielen de fysieke parameters nog mee, alleen moesten we meer langere en vermijdbare inspanningen doen, omdat we mekaar niet hielpen en zo nooit echt druk konden zetten.”

“Bovendien speelden we tegen een heel goeie ploeg, die veel vertrouwen uitstraalde. Club verraste ons niet, omdat ze tegen Union ongeveer hetzelfde hadden gedaan: de driemansdefensie opentrekken door de buitenspelers het veld zo breed mogelijk te laten maken. Dat deed Anderlecht overigens ook met Amuzu. Daar hadden we wel het juiste antwoord in petto, omdat spelers mekaar hielpen. Nu bleef iedereen op een eiland voetballen.”

© Isosport

Vrancken heeft het gevoel dat zijn spelers zondag iets willen rechtzetten. “Ik vind revanche een te negatief woord, omdat het vaak gelinkt wordt aan de tegenstrevers. We willen ons vooral herpakken als sportmannen, veel beter doen dan woensdag.”

De kans is klein dat de trainer veel zal veranderen aan zijn aanpak. “Ik vind niet dat je alles in de vuilbak moet kieperen na één slechte prestatie.”

Kayembe terug

Nadat hij twee wedstrijden geschorst moest toekijken, is linkerwingback Joris Kayembe opnieuw beschikbaar. Hij wordt in de basis verwacht ten koste van Fadera. Karetsas sluit dinsdag pas aan bij de groep. Met meer dan 22.000 verkochte tickets is de Cegeka al sinds woensdag uitverkocht.

Wouter Vrancken selecteerde voorlopig 23 spelers: Vandevoordt, Van Crombrugge, Pieklak, Nkuba, Kongolo, Sobol, El Ouahdi, Sadick, Cuesta, McKenzie, Kayembe, Fadera, Bangoura, Claes, Hrosovsky, Galarza, El Khannouss, Ait El Hadj, Adedeji-Sternberg, Bonsu Baah, Arokodare, Zeqiri, Akpan. (mg)

Aangeboden door onze partners