© Concentra

ANALYSE. "KRC Genk betaalt de tol van de roem"

Is het toeval dat KRC Genk het al een poos moeilijker heeft om zijn thuismatchen te winnen? Als je de matchen één voor één bekijkt, neig je naar een ‘ja’ als antwoord. Club Brugge en Besiktas waren gewoon evenwaardige tegenstrevers, tegen Kortrijk werden net als tijdens de hold-up van Cercle twee weken geleden te veel doelkansen de nek om gewrongen. Terwijl Racing op Anderlecht en Charleroi wél efficiëntie en zakelijkheid uitstraalde.

Marnik GEUKENS

Toch is het niet zo dat er helemaal niks aan de hand is. Het lijkt er immers op dat Genk op dit moment de tol van de roem betaalt. In alle mogelijke betekenissen. Het schitterende parcours zorgde voor een overladen kalender. Dat gaat ten koste van mentale én fysieke frisheid. En zorgt ervoor dat er nog amper iets kan ingeoefend worden op training. Terwijl de straffe resultaten alle bezoekende trainers uitdagen om een treffend antwoord te vinden op de Genkse aanvalsgolven. Zaterdag viel nog zeker na rust op hoe vaak de passlijnen naar Pozuelo succesvol werden afgesneden. Het alternatief dat zijn coach uittekende met Gano in de spits en Samatta op rechts werd geen voltreffer.

Toch is er nog niet de minste reden tot ongerustheid, laat staan paniek. Daarvoor creëert Genk te veel kansen en staat het er op drie fronten zo riant voor dat het onzinnig zou zijn om te gaan twijfelen.

Al leerde ook deze match ons dat het voor verschillende Genkse spelers goed is om even voor de spiegel te gaan staan. Zoals ze dat voor de match op Anderlecht deden. Ze zullen net dat beetje feller en zakelijker moeten worden, willen ze aan het eind van de rit ook oogsten. Donderdag wordt weer een D-day, dan is er geen plaats voor romantiek.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer