dinsdag 23 oktober 2018 - Europa League
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Onder meer Jere Uronen maakt gebruik van de compressiekousen. Photo News

Besiktas - KRC Genk
Groepsfase Europa League (speeldag 3) - Donderdag 21.00 uur

KRC Genk reist vanmiddag al af naar Istanbul

“Compressiekousen en ijsbaden tegen vermoeidheid”

KRC Genk begint donderdag op Besiktas aan een loodzware reeks van zes wedstrijden in achttien dagen. De A-kern stapt vanmiddag al op het vliegtuig naar Istanbul, omdat de lange reis daags voor een wedstrijd te fel in de benen zou kruipen. De spelers dragen verplicht compressiekousen om de bloeddoorstroming te bevorderen, na de match nemen ze daarom ook een ijsbad in het hotel. Zondagmiddag staat immers al een bezoek aan Sclessin op het programma.

Marnik GEUKENS

Besiktas uit, Standard uit, Antwerp uit, Club Brugge thuis, Besiktas thuis en Moeskroen uit. Het Genkse programma tussen 25 oktober en 11 november. Een stevige brok, beseft coach Philippe Clement, die vooral de verplaatsing naar Istanbul vreest.

“Eerst drie uur en een kwart in het vliegtuig, daarna nog een bustrip richting hotel. In een wereldstad kan ook dat flink uitlopen. Daarom kozen we ervoor om al op dinsdag af te reizen. Zo kunnen we in de vroege ochtend nog trainen, vooraleer we om twee uur op het vliegtuig stappen. En kunnen de spelers fris aan de training op woensdag en de match op donderdag beginnen. Ze dragen tijdens de lange verplaatsing ook compressiekousen en na de match is er een ijsbad voorzien. Want vrijdag is het opnieuw meer dan drie uur vliegen en zondagmiddag wacht al Standard.”

Zonder Berge

Clement maakt pas dinsdagochtend zijn selectie bekend, die even voor één uur op de luchthaven van Maastricht wordt verwacht. Sander Berge zal in principe nog niet van de partij zijn. Met zijn lichte knieblessure worden geen risico’s genomen, Berge nam maandagochtend ook niet deel aan de training. De spelerskern werd in twee groepen opgedeeld: de tien veldspelers die tegen Eupen in de basis startten, kregen een hersteltraining. De keepers Vukovic en Vandevoordt gingen samen met het elftal Seigers, Lucumi, Nastic, Wouters, Seck, Piotrowski, Fiolic, Paintsil, Zhegrova, Gano en Ingvartsen ruim twee uur voluit op het C-veld. Zhegrova moest even geblesseerd naar de kant, maar maakte de training toch vol.

Ik zie niet in waarom wij zouden moeten kiezen tussen de competitie en de Europa League. Ik wil een groep zien die elke wedstrijd wil winnen Philippe CLEMENT

Met Jackers

Aan boord vandaag waarschijnlijk vier keepers. Nummer één Danny Vukovic heeft met Maarten Vandevoordt en Tobe Leysen twee getalenteerde 16-jarigen als doublures. Daarom reist mogelijk ook Nordin Jackers mee naar Istanbul. Jackers staat enkele weken aan de kant, omdat hij wegens hinder in de streek van de lies/heup een alternatief programma krijgt dat hem weer topfit moet maken. Maar in geval van nood zou hij op het wedstrijdblad kunnen staan, wanneer dinsdag of woensdag nog iets met Vukovic zou gebeuren.

Geen volledige rotatie

Philippe Clement zag maandag tot zijn tevredenheid veel kwaliteit op training, hij weet dat hij in de drukke weken die komen een beroep kan doen op meer dan elf spelers. Paintsil en Heynen vervingen Trossard (in Gent) en Berge (tegen Eupen) met verve. “Zo staan er nog meer spelers klaar”, aldus Clement, die niet zoals tegen Fola Esch, Oostende of Lommel voor een (bijna) volledig nieuw elftal wil kiezen in één van de volgende matchen. De situatie wordt positie per positie en wedstrijd per wedstrijd bekeken.

Clement schat het belang van het Europees parcours even hoog in als dat van de competitie. “Ik zie niet in waarom wij een keuze zouden moeten maken. Ik wil een groep zien die elke wedstrijd wil winnen.”

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws