Een Belgisch team van wetenschappers van de UGent, de Belgische Geologische Dienst (onderdeel van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen in Brussel) en de universiteit van Luik heeft samen met Japanse collega's als allereerste mogen boren in de heilige meren rond Mount Fuji in Japan.
Volledig scherm
Een Belgisch team van wetenschappers van de UGent, de Belgische Geologische Dienst (onderdeel van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen in Brussel) en de universiteit van Luik heeft samen met Japanse collega's als allereerste mogen boren in de heilige meren rond Mount Fuji in Japan. © REUTERS

Belgen ontrafelen geheimen van heiligste berg van Japan

Een Belgisch team van wetenschappers heeft samen met enkele Japanse collega's als allereerste mogen boren in de heilige meren rond vulkaan Mount Fuji in Japan. Zelfs de Japanners zelf hadden nooit toestemming gekregen om er te boren.

3 reacties

  • Miguel Leboucq

    5 jaar geleden
    Bernd in Japan is het Fuji-Yama. Yama=berg/mount
  • dirk de smet

    5 jaar geleden
    zoals steeds een van de grootste vervuilers als deze uitbarst zullen ze weer de grootsten zijn,maar geen paniek belgie gaat de wereld redden van de co2 uitstoot,met de co2 tax te verhogen ,en het is een speldekop groot op de wereldbol,dit is echt te belachelijk voor woorden
  • Bernd Vaes

    5 jaar geleden
    Dat zal zeker niet rond Mount Fuji zijn, de Japanners kennen het woord Mount niet. het Japans is aldus zuiverder dan het Engels Vlaams.