Etalage van bekende zaak in Berchem aan diggelen: fiets van 8.000 euro gestolen

Een dief heeft afgelopen nacht het etalageraam ingeslagen van fietsenwinkel Velodome, in de Boomgaardstraat in Berchem. De dief ging ervandoor met de fiets die in de etalage stond. En dat was niet de eerste de beste: de fiets kost meer dan 8000 euro.

red
Bron: atv

Het grote gat in het etalageraam van fietswinkel Velodome laat weinig aan de verbeelding over. Zowel binnen als buiten ligt de grond vol scherven. Het is de tweede keer op tien jaar tijd dat er in fietsenwinkel Velodome een fiets wordt gestolen. Maar afgelopen nacht gebeurde dat op een wel erg opvallende manier.

“We hebben altijd één van onze mooiste fietsen aan onze vitrine staan. En toen ik zag dat het raam was ingebroken, wist ik dat die al weg was”, klinkt het bij Bas Peeters van Velodome. Omstreeks kwart na twee ‘s nachts heeft een dief, die op een deelstep was gekomen, het raam ingeslagen met een grote steen en zo de fiets uit het raam getrokken.

De medewerkers zijn het glas vanmorgen al beginnen opruimen en een werkman zette er al tijdelijk een plaat voor. Maar het raam zal volledig vervangen moeten worden. Aan de glasscherven hangen nog enkele bloeddruppels van de dader. En ook de gestolen fiets zal vermoedelijk beschadigd zijn.

De gestolen fiets is een Factor Ostro Gravel fiets. “Het is wel een flashy racefiets van toch wel 8000 euro. Het prijskaartje hing er ook aan dus misschien gaf dat de dief het initiatief om de fiets zo te stelen”, zegt Peeters nog. “Klanten geven wel vaak een opmerking van: misschien moet ‘je de mooie fietsen toch niet zo dicht bij de vitrine zetten’. Maar we doen het toch voor de klanten en om toch wat reclame voor onszelf te maken.”

De politie kan de dief wellicht traceren via de deelstep en ook de bloedsporen worden onderzocht. Bij Velodome proberen ze dus positief te blijven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV