West Ham betaalt recordbedrag voor Franse verdediger van Toulouse

West Ham United heeft dinsdag de transfer van Issa Diop afgerond. De Franse verdediger komt over van Toulouse en tekende een contract voor vijf seizoenen bij de Hammers. De Londense club zou zo’n 29 miljoen euro neergelegd hebben voor de 21-jarige Diop, dat is een clubrecord.

“Ik ben heel blij dat ik voor zo’n historische, Engelse traditieclub kan spelen. Ik hoop dat ik hier mijn beste niveau haal en de club aan overwinningen kan helpen”, reageerde de Franse belofte-international op de website van de Hammers. “Ik ben heel ambitieus, net als deze club. Dat blijkt uit de organisatie van deze club en mijn ontmoeting met de nieuwe coach.”

Diop is de eerste aanwinst voor West Ham sinds de komst van de Chileense coach Manuel Pellegrini. De talentrijke verdediger met Senegalese roots genoot zijn jeugdopleiding bij Toulouse. Drie jaar geleden tekende hij er zijn eerste profcontract. Voor de Zuid-Franse club kwam Diop 95 keer in actie. Daarin scoorde hij zes doelpunten. Diop droeg sinds oktober 2017 de aanvoerdersband bij Toulouse ondanks zijn jonge leeftijd.

“Heel wat grote clubs waren geïnteresseerd in hem. We zijn verheugd dat hij voor ons gekozen heeft”, aldus sportief directeur Mario Husillos. “Diop heeft zoveel potentieel en toonde zijn kwaliteiten al op zo’n jonge leeftijd. We hopen dat hij volgend seizoen al een grote impact kan maken.”

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen