Maya, Amelia en hun klasgenoten zijn aan het werk in het nieuwe praktijklokaal.© Guy Van Nieuwenhuysen

HIVSET opent nieuw schoolgebouw op de Graatakker: “De krijtborden zijn verdwenen”

Turnhout -

Het Ignatiusgebouw is officieel geopend. Het nieuwe schoolgebouw van HIVSET ligt op de Graatakker in Turnhout. De grote ramen maken duidelijk dat de school verbinding zoekt met de omgeving.

Maya Van Craenenbroek en Amelia Swannet zijn leerlingen van de afdeling Zorg en Welzijn. Ze zijn samen met de klasgenoten aan het werk in de gloednieuwe leskeuken in het gebouw. “Mooi, hé”, lacht Maya. “Hopelijk mogen we hier niet alleen vandaag (vrijdag, red.), maar ook de rest van het schooljaar les volgen. In de klassen zijn de krijtborden verdwenen en vervangen door touch screen-schermen.”

Een korte rondleiding door het Ignatiusgebouw maakt duidelijk dat het nieuwe schoolgebouw nog niet helemaal klaar is. De deuren zijn nog niet geplaatst en hier en daar mist nog een stukje vloer. De betonnen vloer bij de ingang is nog niet droog en wanneer een auto er komt draaien, ontstaat er even paniek bij de aanwezige leerkrachten. Maar niets staat de officiële opening, die wordt bijgewoond door leden van de ambassades van Ghana, Mongolië en Indonesië, de directeur-generaal van het katholiek onderwijs Lieven Boeve, de Gasthuiszusters en vele schooldirecteurs, in de weg. De duizend leerlingen krijgen er een mooi schoolgebouw bij.  (gvn)

Tal van genodigden zijn van de partij, onder wie ook burgemeester Paul Van Miert, schepen Marc Boogers en gedeputeerde Kathleen Helsen.© Guy Van Nieuwenhuysen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners