Lijstduwer Luc Van Hoof en lijsttrekker Bart Seldeslachts.© rr

Oud-brandweercommandant Luc Van Hoof wordt lijstduwer voor N-VA in Kontich, burgemeester Bart Seldeslachts is lijsttrekker

Kontich -

N-VA Kontich-Waarloos pakt voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober uit met een opvallende naam. Voormalig brandweercommandant Luc Van Hoof (67), die ook in het verenigingsleven goed gekend is, wordt lijstduwer. Huidig burgemeester Bart Seldeslachts (49) is lijsttrekker.

Onder het motto ‘Wij werken af en bouwen verder’ heeft het bestuur van N-VA Kontich-Waarloos burgemeester Bart Seldeslachts unaniem aangeduid als lijstrekker. Gestart als schepen is hij intussen negen jaar burgemeester.

“Reeds vanaf mijn achttiende ben ik begeesterd door politiek. Graag wil ik dit mandaat met hart en ziel voort zetten voor nog meer welvaart in Kontich-Waarloos”, verkondigt hij.

“Bart beschouwt het burgemeesterschap als een fulltime job en zo kan hij zich volledig inzetten voor onze gemeente”, zegt voorzitter Peter Goossens. “Met hem aan het roer willen wij het huidige beleid voortzetten en verbreden.”

Nieuwkomer

Als lijstduwer kiest N-VA voor een opvallende naam. Oud-brandweercommandant Luc Van Hoof is een absolute nieuwkomer in de politiek. Van Hoof was 35 jaar actief als brandweerman in Kontich, waarvan bijna twintig jaar als commandant.

“Sinds N-VA de gemeente mee bestuurt, zie ik een zeer positieve verandering”, zegt hij. “Als nieuwkomer in de Kontichse politiek kies ik daarom bewust voor N-VA. Ik ben nu heel actief bij VDP Sport, een van de grootste lokale sportverenigingen. Vanuit deze ervaring wil ik mij optimaal inzetten voor het sportieve beleid en bij uitbreiding voor het bruisende verenigingsleven in onze gemeente. Als voormalig brandweercommandant wil ik bovendien mijn bijdrage leveren voor een veiliger Kontich-Waarloos.”

De komende weken wordt voortgewerkt aan de verdere invulling van de kieslijst. “Via verschillende werkgroepen werd een sterk, ambitieus en realistisch programma ontwikkeld, waarover binnenkort meer”, rondt voorzitter Peter Goossens af.

(bar)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners