Jonge vrouw in ziekenhuis nadat ze koffie met insecten drinkt op luchthaven van Mallorca

© AFP

Op het Spaanse eiland Mallorca is een 21-jarige vrouw op intensieve zorg beland nadat koffie had gedronken uit een koffieautomaat op de luchthaven van Palma. Er bleken kleine insecten in de koffiebeker van de vrouw te zitten, waarvan ze er per ongeluk enkele inslikte, wat tot een sterke allergische reactie leidde.

mts
Bron: Ultima Hora

Het voorval deed zich maandagochtend rond halfelf voor. De jonge vrouw, die voor een luchtvaartmaatschappij werkt, ging samen met collega’s een koffie drinken aan een publiek toegankelijke automaat op de Son Sant Joan-luchthaven. Volgens getuigen merkte de vrouw na haar eerste slok dat de koffie vreemd smaakte, zo schrijft de lokale krant Ultima Hora. Toen ze met haar lepeltje door de koffie roerde, merkte ze dat er meerdere insecten in haar koffie dreven.

Vervelend voor de meesten, maar een ramp voor de vrouw, zo bleek, want al snel reageerde haar lichaam sterk allergisch op de vervuilde koffie. Haar gezicht begon op te zwellen en ze kreeg ademhalingsmoeilijkheden. De hulpdiensten van de luchthaven moesten de jonge vrouw adrenaline en andere medicatie toedienen om haar toestand te stabiliseren. Ze belandde op de intenstive care, die ze pas woensdagochtend mocht verlaten.

De familie van het onfortuinlijke slachtoffer legde klacht neer bij de politie vanwege een “mogelijk misdrijf tegen de volksgezondheid”. Ze vermoeden dat de koffieautomaat, die inmiddels niet meer in gebruik is, slecht is onderhouden. Volgens de politie en de luchthaven wordt de automaat onderzocht. Ook de leverancier van de koffie(automaten) moet al zijn automaten op de luchthaven controleren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen