Jacques ‘Mon Peeters’ Vermeire stoomt Freddy De Kerpel klaar voor Gents Boksgala: “Een tip? Boenk op zijn muile”

Kent u Mon Peeters nog? De soigneur van Johan Museeuw? Het typetje van Jacques Vermeire heeft een nieuwe poulain. Mon stoomt Freddy De Kerpel klaar voor het Gents Boksgala op 5 oktober in de Topsporthal. Een maand later staat hij op het podium van de ­Capitole, tijdens de officiële première van de nieuwe zaalshow van Vermeire.

Jan Claeys

De Kerpel (70) en Vermeire (67) hebben allebei iets te verkopen. De bokser maakt binnenkort zijn comeback. Op 5 oktober bokst hij vier rondes tegen de bijna 30 jaar jongere Ismaïl Abdul. De komiek houdt op 16 en 17 november in de ­Capitole de première van zijn nieuwe zaalshow, waarin sportjournalist Ruben Van Gucht zijn aangever is.De Kerpel en Vermeire maakten vorige week in de Topsporthal aan de Watersportbaan een promofilmpje.

“Ik kan nog altijd in dit jasje”, zei Vermeire fier toen hij zich klaarmaakte voor de opnames. “Het is iets vreemds: ik trek het aan, zet mijn petje op en ik zit in dat typetje, ook al is het een tijd geleden.” Dat typetje is de Mon van Museeuw. Onverstaanbaar, af en toe een herkenbaar woord.

Echt boksen

Freddy De Kerpel toont zich zonder repeteren een rasacteur. “Ik werk vanaf nu samen met Mon Peeters, omdat die man zoveel heeft betekend voor de sportwereld.”

De Kerpel kan zijn lach nauwelijks bedwingen. Maar hij geeft ook een echte boodschap mee. “Ik wil bewijzen dat je je lichaam kunt blijven onderhouden, dat je fit kunt blijven zonder vals te spelen. Ook op je zeventigste.” In de trainingszaal toont hij wat hij nog in huis heeft: optrekken, pompen vanuit handstand … allemaal geen probleem.

En de wedstrijd tegen Abdul? “We kennen elkaar goed. Maar we gaan er geen spelletje van maken. We gaan echt boksen.”

Opvallend: Freddy De Kerpel herstelt van een gekloofde wenkbrauw. “Van in een minibusje op vakantie. Als bokser heb ik nooit een blauw oog gehad. Nu zal dat niet anders zijn. Ismaïl zal niet aan mijn gezicht kunnen.”

Voor alle duidelijkheid: Mon Peeters zal er niet bij zijn op het Gents Boksgala, hij heeft een optreden. De Kerpel probeert wel naar de Capitole te gaan (maar zit niet in de show).

www.gentsboksgala.be

www.jacquesvermeire.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen