Stand-upcomedian Bas Birker.© Gemeente Mol

Bas Birker laat 120 Molse ondernemers lachen tijdens netwerkevent

Mol -

Zo’n 120 Molse ondernemers woonden donderdagavond een netwerkmoment bij op de site van Sunparks in Mol. Het evenement wordt tweejaarlijks door de gemeente georganiseerd om de onderlinge banden tussen de ondernemers uit de streek te versterken.

“Ondernemen wordt steeds belangrijker in een wereld die volop in transitie is”, zegt schepen van Lokale Economie Lieve Heurckmans (CD&V). “Het is belangrijk dat we samenwerken aan een ondernemersvriendelijke gemeente met een gezellige mix van speciaalzaken, retail en horeca om lokaal shoppen, drinken en amusement te stimuleren.”

Tijdens het evenement maakten de ondernemers onder meer kennis met de plannen van maatwerkbedrijf Lidwina, die zich met de kansencampus wil toeleggen op de talenten van werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Volgend jaar wordt een nieuwbouw geopend aan de Nijverheidsstraat. Daardoor wil het bedrijf een sterkere rol te spelen in de maatschappij en de drempels naar tewerkstelling wegwerken.

Tijdens het ondernemersevent zakten 120 Molse ondernemers af naar Sunparks in Mol.© Gemeente Mol

De gemeente Mol wist comedian Bas Birker te strikken om de ondernemers te laten lachen. “Ondernemers kijken bij het begin vaak de kat uit de boom, maar toen ik de directie zag lachen, was ik vertrokken”, glundert Bas. “Grappen voor ondernemers gaan vaak over ambtenaren en regeltjes omzeilen of andere zaken. Dat dit evenement door de gemeente georganiseerd wordt, maakt het extra leuk. Het gaat niet echt over ondernemen, maar wel om overleven”, lacht Bas.(SG)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners