Pedro Elias, Jeron Dewulf en TouristLeMC reageren opgetogen op het nieuws.© Instagram/Jeroen Hanselaer/Marc Gysens

Bekende Antwerp-supporters over bouw van ‘den twee’: “Het nieuws dat we nodig hadden”

Tribune 2, ofwel ‘den twee’, wordt dan toch opnieuw gebouwd. Dat veelbelovende nieuws bereikte ook bekende Antwerp-supporters Tourist LeMC, Jeron Dewulf en Pedro Elias. Ze reageren opgetogen. “Den twee was altijd de plek waar het leven zat.”

grvr, dige, edb

LEES OOK. Eindelijk licht aan het einde van de tunnel: Paul Gheysens zet door en wil binnen de twee jaar nieuwe Antwerp-tribune bouwen

Johannes Faes (40), beter bekend als Tourist LeMC, is een groot voetballiefhebber met rood-wit bloed. “Toen ik het nieuws las, gaf me dat opnieuw een positief gevoel”, reageert hij. “Er hing de laatste tijd een nogal negatieve sfeer rond Antwerp. Sportief gaat het wat minder. Veel spelers zouden gaan vertrekken. Wat ging de toekomst brengen? De bouw van de nieuwe Tribune 2 is het nieuws wat we nodig hadden. En het komt op het juiste moment. We hebben net een wedstrijd gewonnen. Voor hetzelfde geld pakken we nu nog eens den dubbel dit jaar (lacht).

Tourist LeMC zong vorig seizoen, voor aanvang van de wedstrijd tegen Union, op de Bosuil.© BELGA

Volgende week verschijnt de documentairereeks De harde kern op Streamz. Faes dook daarvoor onder meer in de harde kern van RAFC.

© ATV

Ongeloof

Comedian en acteur Jeron Dewulf (49) moest eens in de ogen wrijven toen hij het nieuws over de bouw van een nieuwe Tribune 2 vernam. “Ik geloofde het eerst niet. En eigenlijk zit ik nog steeds een beetje in ongeloof. De laatste maanden hoorden we alleen maar berichten dat het slecht ging met Ghelamco. Dat er geldproblemen waren. En nu plots dit… Wat ik mij dan afvraag: waarom hebben ze hier zo lang mee gewacht? Waarom heeft niemand dit twee jaar geleden al eens aan Paul Gheysens voorgelegd? Ik ben benieuwd hoe dit evolueert, want ik zou het wel keigraaf vinden.”

Jeron Dewulf.© Jeroen Hanselaer

“Als je alles optelt, heb ik twintig jaar op Tribune 2 gesupporterd”

Jeron Dewulf

Dewulf heeft een geschiedenis met ‘den twee’. “Zoals iedereen op den Antwerp, zeker? Als je alles optelt, heb ik twintig jaar op Tribune 2 gesupporterd. Ook al mocht je kiezen waar je ging zitten of staan, we hadden altijd ons vaste plekje, aan de rechterkant van de mythische tunnel, ter hoogte van de eerste tribunepaal, helemaal in de nok. Tijdens de kampioenenviering in juni vorig jaar ben ik nog eens op mijn oude plek gaan staan.”

“Ik ben niet iemand die in het verleden leeft, maar ik zou het wel keicool vinden mochten ze de tunnel behouden. Al besef ik dat dat niet zal gebeuren. Iedereen heeft tegenwoordig de mond vol van de intense sfeer op de Bosuil, maar de échte sfeer, die uit álle hoeken van het stadion opstijgt, kennen alleen de diehards.”

Een feest

Pedro Elias (49) gaat al heel lang naar den Antwerp, zegt hij, maar noemt zichzelf eerder een salonsupporter. “Ik word eigenlijk bijna altijd meegenomen door Erik Van Looy. Maar ik vind het nu zo plezant dat ik van plan ben om eigen zitjes te scoren voor volgend seizoen!”

Pedro Elias en dochter Bonnie.© rr

Pedro maakt er tegenwoordig een vader-dochtermoment van wanneer hij naar de Bosuil trekt. “Mijn dochter Bonnie speelt voetbal. Ze is keeper in een ploeg met alleen maar jongens. Het enige probleem is dat ik te vaak in de fanshop moet langsgaan als ze meegaat.”

“Ik vind het goed dat het een gewone tribune wordt, geen chique”

Pedro Elias

De presentator is opgetogen over het tribunenieuws. “Ik vind het goed dat het een gewone tribune wordt, geen chique. Vroeger, nog voor ik Erik kende, zat ik altijd op den twee. Dat was echt de plek waar het leven zat.”

Pedro laat zijn Bosuil-ervaring niet beïnvloeden door het minder positieve nieuws over de club van de voorbije maanden. “Ik merk dat niet. Het is een competitieve ploeg die al veel prachtig voetbal op de mat heeft gelegd. Ik hou me niet zo bezig met de intriges. Dat is misschien wat naïef, maar ik ben een gewone mens die daar wat gaat zitten om naar het rollend balletje te kijken. Niet dat ik me niet stoor aan wat er zich boven onze hoofden afspeelt, maar ik ben daar wat fatalistisch in: wat heb ik daaraan te zeggen? Voor mij is naar den Antwerp gaan een feest. Niets zo leuk als na een goeie match met mijn dochter naar huis fietsen door de stad.”