© Corinne Cumming/EBU

Eerste repetitie van Songfestival zit erop: Mustii combineert wit met glitter, Joost Klein deelt podium met blauwe kip

De Europese omroepkoepel EBU heeft een aantal foto’s en videobeelden verspreid van de eerste repetities voor het Eurovisiesongfestival in het Zweedse Malmö. Ook onze eigen Mustii en Joost Klein, die onze noorderburen vertegenwoordigt, ontbreken niet op de afspraak.

Het is nog niet ‘voor echt’, maar het zal ongetwijfeld toch al veel echter hebben gevoeld: Mustii mocht dinsdag voor het eerst het podium betreden in Malmö om zijn song Before the party’s over te berde te brengen.

LEES OOK. Mustii blikt vooruit op het Songfestival, waar Israël nog steeds een punt van discussie is: “We zijn niet blind voor de emotie die errond hangt”

© Corinne Cumming/EBU

LEES OOK. Hij scoort bij bookmakers, maar kan gabber Joost Klein het Eurovisiesongfestival winnen?

De vele glitter van in de officiële videoclip zien we ook terug in het shirt dat Mustii draagt op het podium. Zoals aangekondigd combineerde hij het met een witte outfit én met de vele microfoons die ook in de videoclip te zien zijn. In totaal kreeg onze landgenoot een halfuur om zijn performance in te oefenen. In die tijd kon hij zijn nummer drie keer brengen.

@eurovision Belgium has had its first rehearsal and it's a multiple mic-drop from @Mustii 🇧🇪 #Eurovision2024 ♬ original sound - Eurovision

Op donderdag 9 mei staat Mustii in de halve finale van het Songfestival. Volgens de bookmakers maakt hij een goede kans om zich te kwalificeren voor de finale van zaterdag 11 mei.

Een tijdje na Mustii was het ook aan de kandidaat van onze noorderburen: Joost Klein, die ook in ons land erg populair is. Joost droeg zijn inmiddels legendarische, door hemzelf ontworpen, blauwe pak met puntschouders. Zijn sidekick op het podium, Appie Musa, was verkleed als een blauwe vogel. Naar verluidt zou het kostuum van Mussa bijna niet door de deur van het vrachtruim zijn geraakt.

LEES OOK. Ook Belgische artiesten roepen op om Israël te weren van Eurovisiesongfestival: “VRT en RTBF gebruiken een dubbele moraal”

© Corinne Cumming/EBU

© Corinne Cumming/EBU

@eurovision Welkom in Europa! @joost is bringing it all together in rehearsals 🇳🇱 #Eurovision2024 ♬ original sound - Eurovision

Bij het vertrek van de Nederlandse delegatie naar het muziekevenement zei Joost dat hij het niet prettig vindt dat er beelden worden vrijgegeven van de repetities. De Fries wil tot het laatst van zijn optreden een verrassing maken. Ook Mustii is die mening toegedaan.

Ook Joost Klein staat in de tweede halve finale op donderdagavond. Hij geldt volgens de bookmakers als een van de favorieten voor de eindwinst.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER