Direct naar artikelinhoud
Politiek

Brakels burgemeester Stefaan Devleeschouwer (Open Vld) zet stap opzij na verkeersongeval

Stefaan Devleeschouwer.Beeld Ronny De Coster

De Brakelse burgemeester Stefaan Devleeschouwer (Open Vld) stapt op nadat hij dronken een zwaar verkeersongeluk veroorzaakte. Dat meldde Open Vld vandaag aan persagentschap Belga. Devleeschouwer blies woensdagavond positief na een aanrijding op de N8 in Sint-Maria-Lierde, zo schreven Het Nieuwsblad en de Gazet van Antwerpen vandaag. Daarbij raakte een andere man levensgevaarlijk gewond.

"We willen in de eerste plaats onze steun uitspreken voor het slachtoffer en zijn familie. Dit zijn voor hen zeer moeilijke momenten", zegt Open Vld. "Onze gedachten zijn bij hem en zijn familie."

Devleeschouwer is in Brakel plaatsvervangend burgemeester voor vicepremier Alexander De Croo. Woensdagnacht was hij betrokken bij een verkeersongeluk en legde hij een positieve ademtest af. De precieze omstandigheden van het ongeval worden nog onderzocht. Volgens de laatste informatie is het slachtoffer buiten levensgevaar.

Devleeschouwer zet nu een stap opzij. "Dat geeft hem de kans om in alle sereniteit zijn verdediging op te nemen", meldt de partij. Tot een opvolger als waarnemend burgemeester is aangeduid, neemt eerste schepen Hedwin De Clercq (sp.a) de bevoegdheden van de waarnemende burgemeester over. "Dit is een spijtige zaak", zegt De Clercq over het incident. "Het is niet aan ons om hierover te oordelen, dat zal de rechtbank wel doen."