© Gitok Kalmthout

Studenten GITOK naar topoverleg in Europees Parlement in Straatsburg

Meer dan 20 leerlingen van Gitok gaan naar een topoverleg in het Europees Parlement in Straatsburg. Daar willen ze, samen met honderden jongeren uit alle EU-lidstaten, praten met Europarlementariërs. Dit alles kadert in het project ‘Euroscola’.

Margo Tilborghs

Deze enthousiaste leerlingen volgen op Gitok de richtingen bouwwetenschappen en industriële informatie- en communicatietechnologie in het 6de jaar. De twee klassen zullen van 1 tot 3 juni naar het Europees Parlement in Straatsburg gaan. Daar zullen ze als enige Belgische school discussiëren met zo'n 500 jongeren over verschillende thema's als migratie, Brexit en het klimaat.

Euroscola

Euroscola is een project georganiseerd door het Europees Parlement waarbij scholen elkaar ontmoeten in Straatsburg voor een eendaagse en meertalige simulatie van een plenaire zitting van het Europees Parlement. Voor zover mogelijk zijn alle EU-landen vertegenwoordigd, maar wel door maximaal één school per land.Aan hun deelname ging een selectieopdracht vooraf. Samen met hun leerkracht geschiedenis, Maurits Meire, moest de klas een klasfoto insturen en een videoclip van maximum 2 minuten maken waarin ze zichzelf voorstelden, hun deelname motiveren en een actueel, Europees thema bespreken. In de video stelden de leerlingen zichzelf voor en legde uit waarom ze graag aan Euroscola willen meedoen en ideeën en oplossingen voorstellen in verband met de volgende actuele thema’s: migratie, Brexit en het klimaat.

Bekijk de video hier!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER