Ivana en Donald Trump© BELGAIMAGE

Advocaten van Donald Trump dreigen met proces na release van film met verkrachting van vrouw: “Puur afval”

De advocaten van Donald Trump dreigen met een proces tegen de makers van een biografische film over het leven van de Amerikaanse ex-president. Steen des aanstoots is een scène waarin Trump zijn toenmalige echtgenote Ivana verkracht.

jvh
Bron: The Independent

In The apprentice, die maandagavond in première ging op het filmfestival van Cannes, wordt het verhaal van Trump en zijn mentor Roy Cohn verteld. Sebastian Stan (bekend van de Marvel-films) vertolkt de hoofdrol, de rol van Cohn wordt gespeeld door Jeremy Strong (Succession). Maar het is de manier waarop het huwelijk van Trump met zijn toenmalige echtgenote Ivana Trump wordt afgebeeld, die de campagne van de ex-president tegen de borst stoot. Zo wordt in één scène getoond hoe Trump de vrouw verkracht zou hebben.

Volgens de campagne van Trump gaat het om “leugens die al lang ontkracht zijn”. Ivana Trump, overleden in 2022, beschuldigde Trump van verkrachting tijdens hun echtscheidingsprocedure in 1989, maar trok die bewering in 2015 weer in. “We zullen klacht indienen tegen deze overduidelijk valse beweringen van deze valse filmmakers”, aldus communicatiedirecteur Steven Cheung.

LEES OOK. Zelfs na de grote overwinning van Trump op Super Tuesday bleef ze afwezig: waar is Melania Trump?

“Net zoals de illegale Biden-processen gaat het om verkiezingsinmenging door de Hollywood-elite, die weet dat president Trump het Witte Huis zal heroveren, en hun favorieten kandidaat zal kloppen”, aldus nog Cheung. “Deze ‘film’ is pure kwaadwillige laster, mag het daglicht niet zien, en verdient niet eens een plaats in de koopjesbak, maar hoort enkel thuis in een afvalcontainer.”

Ook conflict met financier

De makers van de film zouden ook in conflict liggen met één van hun financiers, de miljardair Dan Snyder. Die man zou de film gefinancierd hebben in de veronderstelling dat het om een flatterend portret van Trump ging. In februari zou de man ontdekt hebben dat dat niet het geval was, en sindsdien meerdere brieven gestuurd hebben naar het productiehuis met de eis dat de film niet uitgebracht zou worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER