© Photo News

Mourinho na verloren Manchester Derby: “Kampioenschap waarschijnlijk al beslist”

“De Engelse titel is waarschijnlijk voor Manchester City,” vertelde Manchester United-coach José Mourinho zondag aan de BBC, nadat zijn club de derby met 1-2 had verloren tegen de stadsrivaal en rechtstreekse titelconcurrent.

“Ja, waarschijnlijk wel,” antwoordde Mourinho toen een BBC-reporter hem vroeg of het kampioenschap na slechts zestien speeldagen al beslecht was. Het nog steeds ongeslagen Manchester City telt nu al 11 punten voorsprong op eerste achtervolger Manchester United.

Lees ook: Lukaku speelt negatieve hoofdrol in Manchester Derby, City doet gouden zaak in Premier League

“Manchester City heeft een heel sterke ploeg. Ze hebben bovendien het geluk en de voetbalgoden aan hun zijde”, verklaarde de Portugese oefenmeester. “Ik ben er zeker van dat iedereen tegen hun zal strijden voor puntenwinst en om de kloof te dichten, maar hun voorsprong is heel groot.”

Na zestien speeldagen heeft Manchester City het record van Arsenal geëvenaard. De ‘Gunners’ wonnen in 2002 veertien Premier League-wedstrijden op rij. De ‘Citizens’ staan eerste met 46 punten en lopen door winst in de derby uit tot 11 punten op ‘ManU’ (35 punten). Uittredend kampioen Chelsea volgt op 14 punten. De club uit Londen verloor zaterdag van West Ham.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer