Lynn Van Royen opent galerie met haar vriend

© frank BAHNMULLER

Het was vrijdag een pittig dagje voor Lynn Van Royen (29), de actrice van Tabula Rasa en Beau Séjour: ’s ochtends stond ze op de set van de fictiereeks De Luizenmoeder, ’s avonds opende ze met haar vriend een kunstgalerie. “En net nu heb ik mijn hand gebroken: ik mag niet eens handjes schudden.”

Tom vets en leen de smedt

De Luizenmoeder wordt een Vlaamse versie van de gelijknamige satirische reeks die in Nederland een kijkcijferkanon werd. De Luizenmoeder verwijst naar de mama’s die door de school worden aangeduid om luizen bij de kinderen te verwijderen. De serie speelt zich af op een basisschool en zit vol politiek incorrecte humor over leerkrachten, ouders en hun kinderen. Lynn Van Royen speelt luizenmoeder Hannah, Els Dottermans is juf Els.

© gvg

De opnames zijn half juli gestart, middenin een hittegolf. Dat was heftig, zegt Van Royen. “We filmen de vier seizoenen en net tijdens die warme dagen waren er opnames voor de winter. We deden onze jassen tussen de scènes uit en zochten de schaduw op. Er zaten koude handdoeken in de diepvries om later in onze nek te leggen. Maar het was afzien. Vandaag (vrijdag, nvdr.) had ik weer een scène met een wollen jas. Gelukkig is de hitte nu weg.”

De opnames waren nog maar net bezig toen Lynn thuis een klein ongelukje kreeg. “Ik sloeg met mijn hand op tafel. Gevolg: een breuk. Ik mag nog steeds geen handen schudden met mijn rechterhand en naast de set draag ik een brace. Voor de opnames hebben we het maar twee dagen moeten camoufleren.”

Eerst Gilles, dan de rest

Lynn Van Royen is nog geen rust gegund. De tv-opnames lopen nog tot begin september. “Daarna werk ik aan mijn boek Klein Gelukske waarmee ik ook te gast ben op de Boekenbeurs. En nu is dus ook de kunstgalerie van mijn vriend Gilles en mezelf open in de Nieuwbeekstraat in Aalst. Dat gaat voortaan een constante worden in ons leven.”

De twee zien het groots. “De eerste weken worden werken van Gilles tentoongesteld, maar daarna gaan we als een echte galerij functioneren en ook ander werk brengen. Het is de bedoeling dat het werk in de galerij en het acteerwerk gecombineerd zal worden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen