Luister naar

Ophef in de regio

Nieuws
redactie nd
donderdag 16 augustus 2018 om 03:00
De politie in Den Haag trof een ware vuilnisbelt aan toen ze een huis binnenging.
De politie in Den Haag trof een ware vuilnisbelt aan toen ze een huis binnenging. twitter wa zeeheldenkwartier

Amsterdammer Rietje (80) voelt zich weggepest

Ze rijdt altijd met haar snorfiets door de hoofdstad, maar nu de gemeente Amsterdam plannen heeft om die voertuigen op veel plekken naar de rijbaan te verwijzen, heeft Rietje (80) er flink de pee in. Haar scooter kan maar 25 kilometer per uur, meldt NH Nieuws. ‘Zie je die auto’s langs je rijden? Ik weet niet hoe ze eraan komen hoor’, zegt ze over de nieuwe verkeerssituatie. ‘Ze willen je gewoon uit Amsterdam hebben.’

raadslid doet poging om brievenbus te redden

Het Sliedrechtse raadslid Ria de Mul van SGP-ChristenUnie heeft PostNL een boze brief gestuurd om een verbannen brievenbus te redden. Het postbedrijf wil de brievenbus bij supermarkt Dirk van den Broek weghalen, meldt het AD. ‘Eerder is beloofd dat brievenbussen zouden blijven staan op drukke plekken, zoals bij supermarkten. Maar straks verdwijnt die bus toch’, schrijft De Mul. PostNL verwijst inwoners naar een brievenbus die 240 meter verderop staat.

politie neemt kijkje in stankhuis Den Haag

De Haagse politie kon dinsdag wel wat knijpers op de neus gebruiken. Bij het binnengaan van een huis was de stank ‘niet te harden’, aldus een wijkagent. Het huis was een grote puinhoop. Overal lagen etensresten, kleren, verpakkingen en papieren, meldt Omroep West. ‘De rottingsgeur van bedorven etenswaren was, mede vanwege de hoge temperatuur van de laatste tijd, niet meer te harden.’ De bewoner is mentaal niet in orde.

passend maatje gevonden voor schoenenruil

Na een oproep van Angèle heeft ze een nieuw maatje voor haar rechterschoenen gevonden. Vanwege een aandoening kan de Oosterhoutse alleen een linkerschoen dragen. Daardoor zat ze met een hoop nieuwe rechterschoenen waar ze geen kant mee op kon, meldt Omroep Brabant. Plaatsgenoot Agnes hoorde ervan en twijfelde geen moment om contact te zoeken. ‘Ik heb door die oproep tientallen mailtjes gekregen, maar wie het eerst komt, wie het eerst maalt’, aldus Angèle.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Duikers plaatsen koraal in het grote aquarium van Burgers' Ocean in Arnhem.

Burgers' Ocean vangt bedreigd koraal op in aquarium en gaat bouwen aan 'reservepopulatie'

Hoe stop je de verwachte verdwijning van belangrijke koraalriffen aan het eind van deze eeuw? Stop ze in grote aquaria wereldwijd, is de gedachte achter het project World Coral Conservatory (WCC).

Afgeschermde en bewaakte Israëlische ambassade in Den Haag.

Koranverbrandingen en oorlog Israël-Hamas vergroten kans op terroristische aanslag in Nederland

De kans op een jihadistische aanslag in Nederland is afgelopen jaar toegenomen, schrijft inlichtingendienst AIVD. Actuele gebeurtenissen als koranvernielingen en de oorlog tussen Israël en Hamas spelen daarbij een belangrijke rol.

Bernd Damme arriveert bij de rechtbank van Amsterdam.

Mondkapjesdeal-compagnon: tijd om dit met elkaar af te sluiten

Bernd Damme, die samen met Sywert van Lienden en Camille van Gestel de omstreden mondkapjesdeal met de overheid sloot, zei maandag in de rechtbank Amsterdam dat het tijd is om deze kwestie gezamenlijk af te sluiten.

Vaccinatie tegen onder meer mazelen in Utrecht. Het OMT waarschuwt voor een uitbraak van mazelen op middelbare scholen.

Nederland kan binnen enkele jaren een mazelengolf verwachten, zo waarschuwen experts van het OMT

Nederland moet zich voorbereiden op een mazelengolf. Over een paar jaar dienen zich meer ongevaccineerde kinderen aan op middelbare scholen in strenggelovige gemeenten.

Vrijwilligers van de Voedselbank in Den Haag zijn voedselpaketten aan het inpakken. In 2023 deden vrijwilligers vaker incidenteel (af en toe of eenmalig) vrijwilligerswerk dan in 2022.

Meer mensen deden in 2023 vrijwilligerswerk. 'Voelt beter dan een bijbaan'

Het aantal vrijwilligers is het afgelopen jaar flink toegenomen. Anne van Velsen (16) en Nova van de Velde (19) vertellen waarom zij vrijwilliger zijn. ‘Het is een leuke manier om uit mijn studentenbubbel te stappen.’

Linda Nooitmeer: 'Dat er geld beschikbaar komt voor naamswijzigingen is van grote symbolische waarde.'

Besteding gelden slavernijverleden gefragmenteerd: vooral naar onderzoek en naamswijzigingen

Hoe worden de toegezegde 200 miljoen euro bij de slavernij-excuses besteed? Behoorlijk gefragmenteerd en met veel aandacht aan onderzoek, blijkt uit het maandag door het kabinet gepresenteerde overzicht.