© Serge Minten

BNXT League. Limburg United sluit Belgisch-Nederlandse fase af met zege tegen Leiden, Oostende en Luik winnen ook

Limburg United heeft vrijdag op de laatste speeldag van de tweede (grensoverschrijdende) fase van de BNXT League, het Belgisch-Nederlandse basketkampioenschap, een 91-57 zege behaald tegen Zwolle. Na de thuisnederlaag (65-71) van Charleroi tegen ZZ Leiden is Limburg in de stand in extremis weer de derde Belgische ploeg.

Marnix Taes
Bron: BELGA

In de Elite Gold wonnen Oostende (103-61 tegen Groningen) en Luik (86-70 tegen BAL Weert) vrijdag ook, terwijl Antwerp thuis met 76-77 verloor tegen Den Bosch in een duel om de eer en de tweede plaats in het overkoepelende klassement.

In dat klassement eindigt Oostende (39 punten) als eerste voor Den Bosch en Antwerp (34 punten). Leiden, Limburg United en Charleroi (33 punten) volgen, voor Luik (32 punten), Zwolle en Groningen (28 punten) en tot slot BAL Weert (26 punten).

In de Elite Silver won Bergen met 85-70 in de topper tegen Leuven, terwijl Mechelen hetzelfde deed (92-77) tegen Leeuwarden. Kortrijk (105-65 tegen Yoast United) en Aalst (94-75 tegen Den Helder) zegevierden ook gemakkelijk. Brussels had in zijn laatste wedstrijd overtime nodig om Feyenoord met 93-90 te verslaan.

In het eindklassement van de Elite Silver finisht Mechelen (36 punten) bovenaan voor Bergen (ook 36 punten) op basis van het doelsaldo. Daarna volgen Leuven (35 punten), Brussels (34 punten), Aalst (32 punten), Kortrijk (30 punten), Leeuwarden (29 punten), Yoast United en Feyenoord (28 punten). Den Helder (26 punten) sluit de rij.

De Belgische play-offs beginnen volgende week woensdag. In een ‘best-of-3’ staat Oostende tegenover Leuven, Antwerp tegenover Bergen, Limburg United tegenover Mechelen en Charleroi tegenover Luik.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer