© BELGA

REACTIES. Janssen scoort, maar... “De domme fouten moeten persoonlijk worden opgelost”

Vincent Janssen kende met zijn doelpunt nog eens persoonlijk succes, maar na de 0-3 van afgelopen donderdag incasseerde Antwerp op Union weer een nieuwe tik (4-1). “We waren met een goed plan naar hier gekomen. Tot onze 0-1 gaven we niets weg, al creëerden we ook niet veel”, opende de Nederlandse spits zijn analyse. Een greep uit de reacties bij Antwerp.

dige, havg

LEES OOK. Antwerp lijdt opnieuw zware nederlaag, Union blijft in titelrace

“Als we de 0-1 hadden vastgehouden tot aan de rust, dan hadden we comfortabeler gestaan. Dan moest Union komen en werden de ruimtes groter om misschien uit te lopen tot 0-2.”

In plaats van met een voorsprong van 0-1 te gaan rusten, incasseerde Antwerp twee goals kort na elkaar. “Dit is een verhaal dat ons in deze play-offs blijft achtervolgen. Details beslissen een match. We geven het zelf weg. Het zijn domme fouten in een wedstrijd die persoonlijk moeten opgelost worden.”

Wat nu richting de bekerfinale? “We gaan ervan uit dat dat een duel op zich blijft. Al mogen we over anderhalve week niet op achterstand komen”, beseft Janssen. “Vandaag is een les die we meenemen. We moeten iets volwassener leren zijn. Daar kan deze ploeg nog veel stappen in zetten.”

Toby Alderweireld heeft déjà-vu naar vorig seizoen: “Toen ook zware tik gekregen voor we de titel pakten”

De teleurstelling was enorm bij de uittredende landskampioen. Ook bij Toby Alderweireld. “Veel is er niet gesproken in de kleedkamer. We moeten met z’n allen naar één en hetzelfde doel kijken, en dat is nu de bekerfinale”, aldus de aanvoerder.

Antwerp kon opnieuw geen vuist maken tegen Union. Het zag er allemaal maar inspiratieloos uit. “Ik snap dat jullie het zo zien. Het is ook een vertrouwenskwestie. We zitten in de hoek waar de klappen vallen”, ging Alderweireld verder.

© Isosport

Twee kansloze nederlagen op rij tegen Union, drie op achttien in de play-offs, amper twee gemaakte doelpunten en de laatste plaats: de cijfers van Antwerp in de eindronde zijn donkerrood. “Het is allemaal te weinig. We zitten in een slechtere fase op een heel belangrijk moment. Daartegenover staat dat we er in één wedstrijd nog een fantastisch seizoen van kunnen maken”, verwees de captain naar de bekerfinale.

Maar het Antwerp van donderdag (0-3) en zondag (4-1) lijkt een vogel voor de kat tegen dit Union. “Ik heb een beetje hetzelfde gevoel als vorig seizoen, toen Union 1-1 kam gelijk spelen op de Bosuil. ‘Dit was onze kans. De titel ontglipt ons’, dacht ik toen. Een week later hebben we sterk geantwoord in Genk en pakten we de titel. Die drive en motivatie moeten we nu ook vinden”, besloot Alderweireld.

Bataille out met blessure: “Maar de bekerfinale moet hij normaal halen”

Jelle Bataille (24) was een opvallende afwezige op het veld van Union. De rechtsachter, die in elke wedstrijd van de play-offs al was gestart, ontbrak door een blessure. “We moeten bekijken hoe die de komende weken evolueert”, gaf Mark van Bommel een woordje uitleg bij de afwezigheid van zijn rechtsachter. “Het is een blessure op meerdere plekken. Of hij de bekerfinale op 9 mei haalt? Normaal gesproken wel, maar dat kan ik momenteel niet met honderd procent zekerheid zeggen.”

© Isosport