Elon Musk drijft de spot met zijn rivalen.
Volledig scherm
Elon Musk drijft de spot met zijn rivalen. © X

Groet de opperpinguïn: Elon Musk drijft spot met rivalen na grote panne

De storing bij Facebook en Instagram is na anderhalf uur opgelost. Gebruikers hebben weer toegang tot de apps, bevestigde Meta-woordvoerder Andy Stone. Een “technisch probleem” lag aan de oorzaak. Elon Musk, de grote baas van X, maakte handig gebruik van de panne om de spot te drijven met zijn rivalen.

  1. Video toont hoe ambtenaren verdachte dossiers bespreken op dienst onder Van Quickenborne: “Er gebeuren hier gevaarlijke dingen”
    PREMIUM
    84

    Video toont hoe ambtenaren verdachte dossiers bespreken op dienst onder Van Quickenbor­ne: “Er gebeuren hier gevaarlij­ke dingen”

    De financiële puinhoop op de overheidsdienst die Justitie helpt digitaliseren, is ongezien. Dat blijkt uit rapporten, mails en video-opnames die HLN kon inkijken. Tijdens een meeting eind 2023 zaten ambtenaren met de handen in het haar toen ze beseften dat er voor 8 miljoen euro aan problematische dossiers zijn. “Om dit op te kuisen hebben we minstens een jaar nodig.” Duik mee achter de schermen van een dienst die onder toezicht van ex-minister Vincent Van Quickenborne (Open Vld) van de rails ging en die door het gerecht onderzocht wordt.
  2. Björn Rzoska legt oorlogsgeheimen van zijn beide grootvaders bloot. “Dit sloeg een gat in mijn hart. Was dát mijn lieve bompa?”
    PREMIUM
    8

    Björn Rzoska legt oorlogsge­hei­men van zijn beide grootva­ders bloot. “Dit sloeg een gat in mijn hart. Was dát mijn lieve bompa?”

    Groen-politicus Björn Rzoska (51) is de kleinzoon van een Vlaamse oostfronter én van een Poolse bevrijder. Maar klopten de verhalen wel die rondgingen over zijn grootvaders, elk aan hun kant van de geschiedenis? Rzoska ging graven in archieven en stootte op leugens, geheimen en pure SS-gruwel van uitzinnig geweld. “Dit sloeg een gat in mijn hart. Was dát mijn lieve bompa?” In de familie zijn sommigen heel kwaad omdat hij er een boek over schreef. “Een deel van de familie heeft lang geleden beslist te zwijgen.”