© Jan Van der Perre

Politie arresteert meerdere tienerdealers: cocaïne en cannabis in beslag genomen

Antwerpen -

De Antwerpse politie heeft afgelopen weekend meerdere jeugdige drugsdealers opgepakt. De jongste bleek 15 jaar oud. De politie nam verschillende zakjes cocaïne en cannabis in beslag.

Het wijkondersteuningsteam (WOT) van de regio Centrum kreeg zaterdag een jongeman op een elektrische step in de gaten. “In de Lange Lozanastraat maakte hij in een woning contact met iemand”, zegt de politie, die de klant controleerde.

“Hij bevestigde dat hij net twee gebruikershoeveelheden cannabis had gekocht. Het team kon ook de 15-jarige verdachte arresteren. Hij had 250 euro cash geld en negen verpakkingen met cocaïne op zak.” De politie voerde een huiszoeking uit en trof daar nog bezwarende elementen aan. Ook op vrijdag stopte de politie een stepper voor een controle in de omgeving van de Cockerillkaai. De 16-jarige bleek eveneens drugs te dealen. Beide minderjarigen zijn voorgeleid bij de jeugdrechter.

Het wijkteam in de Stuivenbergwijk controleerde zondag een minderjarige in de Korte Zavelstraat. “Hij had 9,5 gram hasjiesj op zak. Er is een proces-verbaal opgesteld en zijn ouders moesten hem komen afhalen”, zegt de politie.

Een 18-jarige dealer in de Sint-Elisabethstraat is dan weer gedagvaard via snelrecht. “Hij had nog 48,2 gram hasjiesj en 0,4 gram cocaïne bij. Op zijn thuisadres is nog 8,8 gram cannabis gevonden. Alle drugs zijn in beslag genomen.”

Het wijkteam ging zondag ook de strijd aan met overlast. Aan het Schijnpoort vonden ze een man in de metro die net drugs gebruikt had. “Toen ze met de man uit de metro kwamen, botsten ze op twee bedelaars die eerder al gewaarschuwd werden voor hun aanklampend gedrag. Iemand die op zoek was naar drugs en iemand die wat op de grond gooide, kregen een GAS-boete voor hun gedrag.” (jtp)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners