© London City Walks

Video toont ander incident met militaire paarden op zelfde dag in Londen: “Wat is er aan de hand?”

Er raakten woensdag enkele personen gewonden toen vijf militaire paarden op hol waren geslagen en door de straten van Londen galoppeerden. Drie paarden konden snel worden gestopt, de twee andere dieren liepen nog ruim twee uur door het Londense verkeer voor ze gevangen werden en zijn er erg aan toe. Het was ook niet het enige incident met militaire paarden die dag: een militair raakte gewond toen zijn paard steigerde en hem op de grond gooide.

pjv
Bron: Daily mail, London City Walks

Tijdens de parade van de King’s Guard aan Buckingham Palace waren de paarden opvallend onrustig. “Wat is er aan de hand met de paarden vandaag”, aldus een cameraman van London City Walks, die alles filmde. “Ze worden minder snel rustig dan gewoonlijk. Wat gebeurt hier allemaal?”

Voor de ogen van de talloze toeristen die de parade gadesloegen, werd een ruiter plots uit het zadel gelicht. De soldaat was volgens de City Walks-cameraman “buiten bewustzijn” nadat hij op de grond werd gegooid, maar medisch personeel snelde snel te hulp.

Het incident kwam na de ontsnapping van de vijf paarden, al is het volgens Britse media niet duidelijk wanneer het precies gebeurde.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer