Kévin Denkey en Raphael Onyedika.© Isosport

Op weg naar de ultieme salonremise? Waarom Club én Cercle Brugge kunnen profiteren van verlies Genk

Er zit alweer een spannende slotspeeldag in de Champions’ Play-offs aan te komen. Club Brugge heeft een punt genoeg voor de titel, maar ook Cercle kan eventueel profiteren van een draw.

Vincent Van Genechten

De twee Brugse ploegen treffen elkaar komende zondag in het Jan Breydel-stadion. Als Club niet verliest, pakt het een vooraf als onwaarschijnlijk beschouwde landstitel. Maar ook Cercle speelt nog ergens voor: een Europees ticket. Momenteel staat De Vereniging vierde met 36 punten, twee meer dan Genk en zeven meer dan Antwerp.

Als de Limburgers maandagavond verliezen van The Great Old, dan doet Cercle een gouden zaak voor een ticket voor de voorrondes van de Europa League. Omdat groen-zwart voor Genk eindigde in het reguliere seizoen, hebben ze daardoor voldoende aan een punt tegen de buren van Club om zeker te zijn van de vierde plek. Genk mag dan zelfs winnen op bezoek bij Union, het zou dan enkel langszij kunnen komen terwijl het bij een gelijk aantal punten altijd achter Cercle eindigt.

Normaal gezien zou de nummer vier een Europese barrage moeten spelen tegen de winnaar van de Europe Play-offs (AA Gent), maar dat veranderde toen Union de beker won. Daardoor schoven alle tickets een plekje door en is het barrageplekje dus voor de nummer vijf. Overigens kan Antwerp nog vijfde worden bij een zes op zes en puntenverlies van Genk op Union.

De Europese tickets

1. Groepsfase Champions League

2. Derde voorronde Champions League

3. Play-offs Europa League

4. Tweede voorronde Europa League

5 (of Gent). Tweede voorronde Conference League

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer